juli 21, 2024

AT MY HOME – UW WOONBLOG

Tips om duurzamer te wonen

duurzamer wonen

Het woord duurzaam komt steeds vaker terug in de Nederlandse mond. Er is een aanmerkelijke verandering in beweging in Nederland en daarmee worden de Nederlanders steeds milieubewuster. Anselm Oome Meubelmaker Tilburg is daar ook bewust van. We hebben maar één aarde en daarom is het belangrijk dat we goed met haar omgaan.

Aanschaffen meubels

Zeker wanneer je nieuwe meubels in je woning kiest kun je denken aan duurzaamheid. Ga je voor een goedkoper meubel met slechtere kwaliteit? Dan is de waarschijnlijkheid  groot dat je tussen 3 tot 5 jaar weer een nieuw meubel kan gaan kopen. Naast dat dat spijtig van je geld is heeft het milieu het ook zwaar te lijden onder dit soort weggooi economie.

Ofwel het is bij het kopen van een nieuwe meubelstuk dat u goed kijkt naar hoe goed de kwaliteit is. Komt u dan uit boven uw prijsklasse? Het beste wat u dan kan doen is even door te gaan met uw oude meubel en verder sparen voor een kwaliteits stuk meubel. Een meubel van goede kwaliteit gaat dikwijls langer mee en spaart op de langere termijn een hoop geld uit.

Reiniging van uw meubels

duurzame woning

Meubel reiniging is een cruciaal ding om je meubels zo lang mogelijk in goede conditie te houden. Reinig je en onderhoud je meubels goed? Er bestaat dan een grotere kans dat uw meubel langer meegaat dan de gemiddelde meubel. Wanneer mensen hun meubel schoonmaken gebeurd dit vaak alleen oppervlakkig. Wanneer je echt jouw meubel langer wil behouden is er een regelmatige grondige reiniging van noodzaak. Bijvoorbeeld kan dit met een dieptereiniging of een vapor-reiniging.  Is je meubel volledig gereinigd? Dan raden we altijd aan om hem altijd gelijk te doordrenken. Dit zorgt ervoor dat vlekken en vuil minder snel in het meubel trekken waardoor je meer tijd hebt om het weg te halen.

Verlichting

Een gloeilamp verslindt ontzettend veel energie en zijn duur in verbruik is een stuk korter. Dit zijn 2 redenen waarom het beter is geen gebruik meer te maken van gloeilampen maar spaar en LED lampen. Deze verbruiken veel minder energie en wat veel beter is voor het milieu. Hedendaags is er ook goede verlichting te koop via LED-licht. Dus u zit niet langer vast aan het harde witte licht.