mei 17, 2024

AT MY HOME – UW WOONBLOG

Riool of afvoer verstopt? 24/7 rioolservice

verstopt riool

verstopt riool

Het kan bij iedereen voorkomen. Uw afvoeren zullen op een gegeven moment verstopt raken. Dat gebeurt vaak als u midden in uw vakantie zit en een huis vol familie heeft die met u viert. Wanneer dit gebeurt, moet u beslissen of u het zelf aankunt of dat u een beroep moet doen op een loodgieter. 

Als je een puinhoop hebt, wil je die zo snel mogelijk verhelpen. U zult dus waarschijnlijk meteen aan de slag gaan om het probleem op te lossen. Neem even de tijd om deze tips door te nemen, en u kunt uzelf veel werk besparen en een oplossing vinden voor riool ontstoppen in Utrecht. Loodgieters zijn vaak snel bereikbaar en komen ook ‘s avonds of in het weekend. Zo zit u niet het hele weekend of de hele nacht in de stank of troep.

Zelf doen of een loodgieter inschakelen?

Als u met een noodsituatie te maken heeft, bel dan onmiddellijk de loodgieter. Als het eenmaal uit de hand loopt, is het tijd om de professionals in te schakelen voordat de verstopping schade aan uw huis veroorzaakt. Als elke afvoer in uw huis verstopt is, zit de verstopping in de hoofdafvoer en kan de oplossing alleen worden uitgevoerd door een erkende vakman. De loodgieter gaat dan op zoek naar de beste oplossing om de verstopping weg te halen. Vaak is dit mogelijk via de afvoer waar het probleem zich bevindt. In enkele gevallen is het nodig bij de hoofdafvoer te komen en dit kan graafwerkzaamheden met zich mee brengen. Bel dus op tijd!

riool ontstoppen
Riool laten ontstoppen door rioolservice

Waarop letten bij hulp van een loodgieter

Het is altijd een goed om een loodgieter te bellen. Het is vaak moeilijk te bepalen hoe ernstig de verstopping is; loodgieters kunnen elke ernst van het probleem aan, dus het is een goed idee om ze te laten komen om een diagnose te stellen en het probleem snel te verhelpen. Maar dit zijn de meest voor de hand liggende tekenen dat u een loodgieter nodig heeft. Als u op tijd een loodgieter belt kan de schade en de troep beperkt blijven, al zult u altijd wel even moeten poetsen als het toilet overstroomt is. 

Als u meer dan één afvoer in uw huis heeft die terugloopt of er hangt een geur van rioolwater in de lucht, dan is het tijd om de loodgieter te bellen om uw afvoerleiding zo snel mogelijk te doorboren.

Als u de ontstopper hebt geprobeerd en deze de afvoer niet vrijmaakt, heeft u een loodgieter nodig.