mei 20, 2024

AT MY HOME – UW WOONBLOG

Zacht water: wat zijn de voordelen?

Water

Water

Wist je dat het kraanwater in Nederland van nature hard is? Het water bevat namelijk een hoog percentage kalk en dit kan zorgen voor kalkaanslag in huis. Veel mensen kiezen er tegenwoordig voor om een waterontharder te installeren. Dit apparaat filtert kalk uit het water en zorgt ervoor dat je nooit meer te maken krijgt met de vervelende kalkaanslag. Maar zacht water biedt nog veel meer voordelen: je huishoudelijke apparaten gaan een stuk langer mee en het is ook nog eens goed voor je huid.

Geen kalk meer in huis met zacht water

Het grootste voordeel van zacht water is natuurlijk dat er nooit meer kalk zal ontstaan op kranen en ander sanitair. Kalkaanslag is niet schadelijk, maar zoals je waarschijnlijk wel weet, ziet het er alles behalve netjes uit. Na het installeren van een waterontharder zie je geen kalk meer terug in de badkamer en keuken. Dus je hoeft nooit meer in de weer met speciale kalkreiniger of andere speciale reinigingsmiddelen. En het goede nieuws is: bestaand kalk verdwijnt vanzelf na installatie van een waterontharder. 

Huishoudelijke apparaten gaan langer mee 

Niet alleen kranen en sanitair hebben last van kalkaanslag, ook je huishoudelijke apparaten krijgen ermee te maken. Denk bijvoorbeeld aan de waterkoker, de vaatwasser en het koffiezetapparaat. Deze gaan na verloop van tijd minder goed werken door kalkaanslag. Dit merk je niet alleen aan een minder goed werkend apparaat, maar ook aan de energierekening. Zo gaat de wasmachine bijvoorbeeld na een tijdje meer energie verbruiken. Dit komt door verkalking van het verwarmingselement, wat ervoor zorgt dat het apparaat meer energie nodig heeft om het water te verwarmen. Zacht water zorgt ervoor dat je huishoudelijke apparaten goed blijven werken en langer mee gaan. 

Zacht water is goed voor de huid

Zacht water is niet alleen goed voor de levensduur van huishoudelijke apparaten, maar ook voor je huid en haar. Kalk kan namelijk voor irritatie en uitdroging zorgen. Na installatie van een waterontharder zal je huid zachter en gladder aanvoelen en heb je minder shampoo nodig voor het wassen van je haar. Daarnaast biedt zacht water uitkomst voor mensen met een gevoelige huid of eczeem. 

 

Badkamer
Waterontharder voor zacht water.

Besparen op de energierekening

Aangezien je apparaten langer meegaan en je minder zeep en schoonmaakmiddel nodig hebt, kun je een hoop geld besparen. Dit is niet alleen goed voor je portemonnee, maar ook voor het milieu. Bovendien schaf je geen overbodige shampoo of kalkreinigingsmiddelen meer aan en verminder je hiermee je plasticgebruik. Zo geniet je zelf van de vele voordelen en draag je een steentje bij aan het verbeteren van het milieu. Kies voor een duurzame waterontharder van Divisoft en ervaar alle voordelen zelf!