mei 19, 2024

AT MY HOME – UW WOONBLOG

Nadelen van een donkere vloer

vloer donker

vloer donker

Als je aan een donkere vloer in huis denkt, dan zie je vast een grimmige sfeer voor je. Deze gedachte is vaak onterecht. Een donkergekleurde vloer staat schitterend als je het combineert met een lichte kleur op de muur of lichte meubels. Het is zelfs mogelijk om donkere meubels te combineren. Een ruimte gaat hierdoor niet direct grimmig lijken. Dit heeft namelijk te maken met de lichtinval in jouw huis. Toch zitten er ook nadelen aan een donkere vloer. Wil jij ze allemaal weten? Dan zit je bij deze blog goed!

Vloer wordt snel vies

Iedereen is er wel bekend mee dat een witte vloer snel vies is. Wist je dat dit bij een donkergekleurde vloer ook het geval is? Door de donkere kleur is stof en vuil minder snel zichtbaar. Dit is te zien door regelmatig onder je sokken te kijken. Wanneer je dit doet, zie je dat de vloer toch niet zo schoon is. Om dit te voorkomen is het te adviseren om regelmatig de vloer te reinigen. Dit doe je eenvoudig met de stofzuiger en een dweil. Een pvc-vloer vereist weinig onderhoud en is waterbestendig. Hierdoor maakt het niet uit hoe nat je dweilt. Bij een houten vloer moet je hiermee juist oppassen, want dit kan de vloer beschadigen. Om ophopend vuil en krasjes te voorkomen is het een aanrader om elke soort vloer regelmatig te stofzuigen.

donkere vloer
donkere vloer in huis

Lichtinval in huis

Wanneer jouw huis weinig lichtinval heeft dan lijkt een ruimte al snel minder open en luchtig. Het is dan ook verstandiger om geen donkergekleurde vloer te nemen. Dit wil echter niet zeggen dat een huis met kleine ramen geen donkere vloer kan hebben. In combinatie met voldoende licht gekleurde muren en meubels is de vloer een echte eyecatcher. Een perfecte combinatie is bijvoorbeeld hoogglans wit.

Ruimte lijkt kleiner

De meeste mensen kiezen voor een licht gekleurde vloer. De voornaamste reden hiervoor is dat anders de ruimte kleiner lijkt. Niets is minder waar! Met een donkergekleurde vloer laat je een ruimte zelfs breder lijken. Jouw hal of bijkeuken krijgen opeens een hele andere uitstraling. Door de donkergekleurde vloer ogen deze ruimtes rustiger en voelen ze ruimer. Wil je dat jouw huis breder lijkt dan dat het daadwerkelijk is? Dan is een donkere vloer wellicht iets voor jou!