mei 18, 2024

AT MY HOME – UW WOONBLOG

Je tuin veilig inrichten voor je kinderen

kindvriendelijke tuin

kindvriendelijke tuin

Het is belangrijk om de kinderen bezig te houden. Wanneer je een tuin hebt kun je deze gaan inrichten om ze hier te laten spelen. Want wat is nou beter dan buiten spelen? Kinderen houden ervan om buiten te spelen. Als ouder kun je jezelf soms wel afvragen of de tuin kindvriendelijk is. Tuinen bevatten vaak erg veel dingen die niet kindvriendelijk zijn. Denk maar eens aan een vijver of giftige planten. We hebben een paar tips voor je om te zorgen voor een veilige tuin.

Spelen op het gras

Wanneer de kinderen op het gras gaan spelen dan is het natuurlijk prettig om een kleed te spreiden. Hier kunnen ze hun speelgoed op leggen om er lekker mee te gaan spelen. Wanneer het zonnig weer is, is het goed om een parasol op te zetten. Hier kunnen de kinderen dan heerlijk onder spelen zonder teveel last te hebben van de zon. Het zal voor ze ook een leuk effect geven.

Een plek met schaduw

Het is zowiezo goed om een plek met schaduw te hebben in de tuin. Hier kunnen de kinderen onbezorgd spelen. Het kan een kleine overkapping zijn, maar natuurlijk ook een groot zonnescherm. Er zijn verschillende manieren om een stukje schaduw in de tuin te krijgen.

trampoline voor kinderen
Tuin kindvriendelijk inrichten

Gras in de tuin

Natuurlijk mag gras niet ontbreken in de tuin. Het is heerlijk om de kinderen te zien spelen. Een beetje voetballen, rennen en gek doen op het gras. Het is uiteraard belangrijk om geen giftige planten in de tuin te hebben. Kijk welke planten er allemaal staan in de tuin en zoek bij twijfel op of de plant schadelijk kan zijn voor kinderen. Soms kunnen kinderen besluiten om een plant op te eten.

Speeltoestellen

Zorg voor kindvriendelijke speeltoestellen in de tuin. De beste salta trampoline is een goed idee. Het is belangrijk om wel voldoende ruimte rondom de trampoline te hebben of de speeltoestellen. Zo kan er niets misgaan.

Geschikte planten

Zoals in de inleiding benoemd, zijn veel planten giftig. Nu eten kinderen niet direct alle planten op, maar sommige planten zien er aantrekkelijker uit om op te eten dan andere. Denk maar eens aan besjes, deze kunnen erg op snoepjes lijken maar zijn vaak absoluut niet eetbaar. Dit soort zaken zijn vaak wel makkelijk zelf in te schatten, maar er zijn veel populaire planten waarvan de kans groot is dat ze bij jou in de tuin staan maar ook heel giftig zijn. Voorbeelden zijn: vingerhoedskruid, oleander en berenklauw.