april 9, 2024

AT MY HOME – UW WOONBLOG

Een gids voor het plaatsen van je fotolijsten

a4 fotolijst

a4 fotolijst

Je hebt net een prachtige foto genomen en vervolgens een fotolijst besteld die perfect bij je foto past. Nu komt het moeilijke gedeelte; waar ga je hem ophangen? Dit is een heel belangrijke beslissing, want als een fotolijst goed aan de muur hangt, creëer je een interessant aandachtspunt in een kamer en vergroot je de schoonheid van je foto. Bij het kiezen van de juiste plaats om een foto op te hangen, moet je rekening houden met veel factoren. De eerste is de grootte van de foto in verhouding tot de grootte van de muur. Als je bijvoorbeeld een grote open muur hebt, kan je beter geen kleine foto in het midden van de muur hangen. Probeer in plaats daarvan een middelgrote of een a4 fotolijst te vinden om op te hangen en zo de aandacht te trekken in een open ruimte.

Plaatsen aan de muur

Het vinden van de juiste plek voor een fotolijst kan de impact van de foto op een kamer totaal veranderen. Als algemene regel geldt echter: probeer de lijst op ooghoogte van de gemiddelde persoon te plaatsen, zodat mensen er recht op kunnen kijken. Dit maakt het comfortabel om naar te kijken en creëert een flow tussen alle foto’s en andere kunstwerken die je eventueel aan de muur hebt hangen.  

fotolijsten
De juiste plaats kiezen om een foto op te hangen

Losse foto’s 

Als je van plan bent om een enkele foto op te hangen, is het belangrijk om rekening te houden met de grootte van de foto in vergelijking met de gekozen muur. Als je bijvoorbeeld een kleine foto op een super grote muur moet plaatsen, zal de impact van de foto waarschijnlijk volledig verloren gaan. Als je lijsten plaatst die zijn aangepast aan de grootte van de muur, zullen ze er harmonieuzer en overzichtelijker uitzien. Vergeet niet dat het plaatsen van een foto ook het gevoel van een grotere open ruimte kan creëren. Probeer je foto iets lager op te hangen om je muren of de kamer zelf te vergroten, als dat het resultaat is dat je wil bereiken.

Meerdere foto’s    

Bij meerdere foto’s geldt hetzelfde idee als bij het plaatsen van een enkele foto, je moet uitvinden hoe je je ruimte kan benutten en zorgvuldig plannen. De twee belangrijkste regels voor het plaatsen van foto’s zijn ruimtelijk inzicht en gedetailleerde planning. Als je dat doet, zal je perfecte verzamelingen en foto plaatsingen kunnen voorbereiden! Gebruik je creativiteit en volg onze richtlijnen en je zal een totaal nieuw resultaat krijgen van je fotolijsten.