april 9, 2024

AT MY HOME – UW WOONBLOG

Eigen woonblog beginnen? 7 tips!

woonblog beginnen

woonblog beginnen

Het bloggen is weer helemaal van deze tijd! Je kunt in een handomdraai je eigen woonblog beginnen met onze tips! Waarbij je ervan verzekerd bent dat het een succes zal worden. Je kan misschien niet wachten om te beginnen. Toch wil ik vooraf nog iets kwijt wat absoluut belangrijk is om te weten. Bloggen en succes hebben is namelijk gemotiveerd zijn en het ook volhouden! 

Tip 1. Maak een goede voorbereiding

Dat bloggen leuk is hoef ik je vast niet te vertellen. Maar het vraagt ook om een heel goede voorbereiding. Wat wil je schrijven, voor wie, waarom en hoe ga je het vormgeven. Er is dus veel om over na te denken. Maak er een overzicht van zodat je echt gefocust kunt werken.

Tip 2. Kies een specifiek blog onderwerp

Maak je blog niet breder dan nodig is maar kies een specifiek onderwerp. Want als je te breed inzet bereik je uiteindelijk minder. Het uitbreiden kan altijd nog op het moment dat je meer bezoekers hebt. Je kan dan ook beginnen met geld verdienen door je aan te melden op AllTheWayUp.nl.

Tip 3. Begin gewoon eens met schrijven

Ga gewoon eens beginnen met schrijven! Je moet er een bepaald ritme in vinden en dat kan alleen door het schrijven van je teksten en ervaring op te doen. Lees zo nu en dan ook je bestaande schrijfkunsten eens op.

Tip 4. Zorg voor passende foto’s

Bloggen is meer dan teksten! Kies daarom ook voor mooie foto’s en video’s in je blog om te laten zien wat je bedoeld. Op deze manier geef je mensen een reden om verder te lezen! 

 

woonkamer
Foto van woonkamer

Tip 5. Blijf gemotiveerd

Blijf vooral gemotiveerd om te schrijven. Het helpt om na het schrijven van een blog je volgende blog vast voor te bereiden. Zodat je er alvast wat over na kunt denken. Dit is bijzonder belangrijk om echt door te gaan.

Tip 6. Blijf jezelf verbeteren

Je wilt er uiteindelijk echt beter in worden. Dat kan alleen door jezelf voortdurend te gaan verbeteren. Maar leer wel dat je ook ergens een grens moet stellen. Laat je dus niet verleiden door iets aanpassen dat al goed is.

Tip 7. Deel je blogs op social media!

Meer bezoekers en klanten? Kies voor het delen van je blog op social media. Jouw doelgroep zit hier en is daar makkelijker te bereiken waardoor je meer bezoekers op je blog krijgt. Denk bijvoorbeeld aan Pinterest, Instagram, Twitter en Facebook!