juni 6, 2024

AT MY HOME – UW WOONBLOG

De beste vloertegels voor in de woonkamer 

vloertegels

vloertegels

Vloertegels geven erg veel sfeer in je kunt ze vrijwel in elke ruimte wel gebruiken. In de woonkamer geven ze net dat beetje extraTegeltrends komen om de zoveel jaar weer terug. Dit zie eigenlijk met alle trends, dus ook kleding en haartrends. Vandaag lees je hoe je de beste vloertegels voor in je woonkamer kiest. 

Hoe maak ik de juiste keuze? 

Er zijn veel verschillende soorten tegels. Een keuze maken kan daarom best wel lastig zijn. Hoe maak je nou de juiste keuze? Begin met je budget, hoeveel geld wil je uitgeven? De prijzen van tegels kunnen namelijk erg verschillen. Het is ook niet verstandig om alleen maar afbeeldingen op internet te bekijken. Ga langs bij een tegelcentrum om de tegels te bekijken. Hier kun je ook echt goed de structuur van verschillende tegels met elkaar vergelijken. 

Designtegels  

Als je echt voor iets speciaals wil gaan zijn designtegels een goede keuze. Als je hiervoor kiest weet je zeker dat niemand in de omgeving dezelfde tegels kan hebben. Je hebt dus echt iets unieks. Met deze tegels weet je zeker dat je een echte eye catcher in huis hebt. 

Tegelonderhoud 

Tegels hebben ook af en toe onderhoud nodig. Houd je wat minder van intensief schoonmaken dan zijn er ook genoeg tegels die je met een vochtige doek schoonmaakt. Als je wel bijvoorbeeld een zondagmiddag wil vrijmaken om alles even goed schoon te maken kun je kiezen voor tegels die meer onderhoud nodig hebben. 

designtegels
Hoe kies ik de beste vloertegel voor in mijn woonkamer?

Aan de slag  

Als je alles in huis hebt kun je beginnen. Heb je al ervaring met tegelzetten? Als dit wel het geval is raden we je aan om rustig te werken. Tegelzetten is erg moeilijk en een fout is snel gemaakt. Heb je helemaal geen ervaring? Dan moet je er helemaal niet aan beginnen. Maak dan gebruik van een specialist. 

Tot slot  

De Pei waarde is ook nog wel belangrijk om even rekening mee te houden. Hoe hoger de pei waarde des te meer gewicht mag er op de tegels staan. Als je bijvoorbeeld in de keuken een zware oven neer wilt zetten kun je niet tegels zetten met een pei waarde van 1. Vraag hiernaar bij het plaatselijke tegelcentrum