april 9, 2024

AT MY HOME – UW WOONBLOG

Beton reparatie, waar moet je goed op letten?

reparatie aan beton

reparatie aan beton

Veel huizen hebben verschillende objecten die bestaan uit beton. Nou kan het natuurlijk zo zijn dat beton, door verschillende omstandigheden, problemen kunnen ontstaan bij het beton die nare gevolgen kunnen hebben. Gelukkig is het vaak mogelijk om deze problemen op te lossen. In deze tekst gaan we kijken naar beton reparatie, wat gaat er aan vooraf en waar moet je goed op letten?

Beton

Beton is een duurzaam en lang houdend bouwmateriaal dat in Nederland veel gebruikt wordt om mee te bouwen. Het wordt verwerkt in muren, maar ook bijvoorbeeld in een balkon, gevel of vloer. Ondanks de duurzaamheid en kracht van beton, kan ook beton helaas niet voor eeuwig op tegen weersomstandigheden en andere externe factoren die zorgen voor slijting en vernietiging van het beton. Daarom is het soms dus ook nodig om beton te laten herstellen of repareren.

Oorzaken

Er zijn verschillende oorzaken die kunnen bijdragen aan problemen van het beton. Allereerst kan de schade aan beton natuurlijk ontstaan door de weersomstandigheden. Denk aan veel water of juist ontzettend veel warmte. Ook gewoon de veroudering van het beton kan er voor zorgen dat er schade of een probleem ontstaat. Daarnaast kunnen er natuurlijk fysieke oorzaken zijn. Denk hierbij aan een explosie, aardbeving of brand. Ook deze fysieke oorzaken kunnen flinke schade aan het beton oplevert. Als laatste kunnen chemische stoffen er voor zorgen dat beton schade oploopt. Denk hierbij aan stoffen die je bijvoorbeeld gebruikt om schoon te maken. Ondanks dat schade aan het beton ontzettend vervelend is, is hier in ieder geval een oplossing voor.

beton reparatie
Beton laten repareren

Schade voorkomen

Schade aan beton voorkomen is natuurlijk lastig. De meeste factoren komen extern en zijn daardoor dus buiten jouw schuld, maar je kunt er zeker voor kiezen om goed te kijken naar de schoonmaakproducten die je gebruikt. Wellicht zijn er andere producten die beter voor het beton zijn.

Beton reparatie

Beton kan namelijk in de meeste gevallen gerepareerd worden. Hiervoor zijn verschillende oplossingen ontwikkeld die allen het doel hebben om het beton zo goed mogelijk te herstellen. Denk hierbij aan een injectie. Door beton te injecteren worden scheuren opgelost. Ook zijn er verschillende oplossingen voor wanneer het beton gaat rotten en kan schade hersteld worden met spuitbeton. Hierbij wordt het beton niet geïnjecteerd, maar juist aan de buitenkant geplaatst en vervolgens vlekkeloos met het beton gladgestreken. Ook kunnen de professionals verschillende technieken inzetten om het beton vervolgens te kunnen beschermen.

Waar moet je precies opletten?

Bij het repareren van beton is het belangrijk dat de professional in ieder geval weet waar hij mee bezig is. Bijvoorbeeld het bedrijf Vogel BV werkt volgens verschillende certificeringen en richtlijnen zodat het voor jou, maar ook voor de medewerkers de meest veilige keuze is. Ook de producten die zij gebruiken zijn via verschillende eisen gemaakt en daardoor geschikt voor het repareren van beton. Het is dus belangrijk om een professioneel bedrijf, zoals Vogel BV, in te zetten wanneer je beton wil laten repareren.