mei 18, 2024

AT MY HOME – UW WOONBLOG

Verschillende soorten kledingkasten: De voor- en nadelen

Hoe deel jij je kast zo optimaal mogelijk in?
Welke verschillende kledingkasten zijn er?
Ben je nog op zoek naar een nieuwe kledingkast? Er zijn verschillende soorten kledingkasten waar je uit kan kiezen. Kledingkasten zijn er in verschillende soorten, kleuren, materialen en maten. Dit is natuurlijk wel afhankelijk van je smaak en je slaapkamer. Kledingkasten zijn verkrijgbaar als standaard kast, schuifdeurkast, draaideurkast en zweefdeurkast. We zullen hier de vele voor en nadelen op een rijtje zetten.

De voordelen en nadelen van een draaideurkast
De draaideurkasten zijn de meest verkochte kasten. Deze kasten worden dan ook het meest gebruikt in de slaapkamer. Deze kasten hebben een deur die naar buiten draait. De kasten zijn relatief goedkoop maar zijn niet te gebruiken in een kleine ruimte. Je moet namelijk wel de deur open en dicht kunnen doen. Heb je geen ruimte dan is een schuifdeurkast of zweefdeurkast de beste optie.

De voordelen en nadelen van een schuifdeurkast
Schuifdeurkasten zijn redelijk goedkope kasten. Door het schuifsysteem van de kast nemen ze niet veel ruimte in beslag. Het nadeel van de kast is dat de deuren zijn gemonteerd in de kast. Hierdoor is er minder ruimte te gebruiken in de kast. Dit is jammer als je veel kleding moet opbergen. Wees je er van bewust dat je met deze kast altijd ruimte inlevert.

Kasten kun je op veel verschillende manieren indelen

De plus en minpunten van een zweefdeurkast
De zweefdeurkast heeft net als de andere kasten zijn voor en nadelen.
De zwevende deuren van de kast geven de kast een strakke en nette afwerking. Dit zorgt voor een luxe en strak design. Het grote voordeel van de deuren is dat er geen ruimte in beslag wordt genomen aan de binnenkant van de kast. De deuren zijn aan de buitenkant bevestigd waardoor de gehele kastinhoud is te gebruiken. Het grote nadeel van deze kast is dat de prijs iets duurder is dan de standaardkasten of draaideurkasten.

Welke kast is geschikt?
Het is dus afhankelijk van de ruimte van je slaapkamer voor welke kast je kiest. Daarnaast is het ook een kwestie van smaak en budget. Als er genoeg ruimte beschikbaar is dan kies je misschien eerder voor een standaard draaideurkast dan voor een andere optie. Maar als er genoeg ruimte en budget is dan kies je eerder voor een van de andere twee kasten. Bedenk je goed dat elke kast een ander effect heeft op de inhoud van je kledingkast. Moet er veel kleding worden opgeborgen kies dan voor zweefdeurkast of een draaideurkast.

Voor elke slaapkamer is er wel een kledingkast geschikt. Afhankelijk van de ruimte en het aantal kleren kan je nu de beste keuze maken. Hou altijd rekening met het praktische oogpunt van een kledingkast voordat je een beslissing maakt.