juni 6, 2024

AT MY HOME – UW WOONBLOG

Wasmachine en droger wegwerken

De droger en wasmachine kun je makkelijk in een kast opbergen
Het is voor ieder huishouden altijd weer de vraag. Moet je apparaten opbergen in een kast of wegwerken ergens achter? Tegenwoordig is echt zoveel mogelijk dat je vaak door de bomen het bos niet meer ziet, of in dit geval de wasmachine en de droger niet meer ziet.

Hout of triplex gebruiken?

Als je bij een bouwmarkt kijkt zie je ook veel mogelijkheden om dit klusje uit te voeren. Mensen zweren vaak om triplex te gebruiken, maar mooi steigerhout is ook een hele goede optie om een kast te maken. In een bekend Zweeds warenhuis kijken of je mooie kasten ziet om je wasmachine en droger weg te werken is ook nog altijd een optie, al kost het natuurlijk wel wat meer dan dat je zelf aan de slag gaat met hout of triplex.

De droger en wasmachine achter een kastje wegwerken

Pinterest voor ideeën

Op internet kun je natuurlijk het beste zoeken naar ideeën en voorbeelden om zo’n kast zelf te maken. Zelf kijk ik veel op Pinterest en doe daar suggesties van medegebruikers op. Via de zoekterm DIY krijg je best veel ideeën voorgeschoteld. Voor degenen die het misschien nog niet weten maar DIY betekent do it yourself of te wel een prima zoekterm voor de klussers die graag hun handjes laten wapperen.

Plannen en beginnen

Als je weet in welke ruimte je de wasmachine en de droger wilt neerzetten kan je beginnen met een kast te maken zodat de wasmachine en de droger ook prima weggewerkt zijn in een kast of achter een plank. Zoals al eerder beschreven kan je het beste zelf aan de slag gaan. Haal wat planken bij de bouwmarkt, plan een dagje of twee vrij, zorg dat de vrouw en de kinderen niet thuis zijn, zet een leuk muziekje op en begin met je klus. Je zult zien dat je vrouw straks ook zeer tevreden is als ze de wasmachine en de droger mooi weggewerkt ziet in een mooie kast van steigerhout.

Veel klusplezier!