juli 18, 2024

AT MY HOME – UW WOONBLOG

Wandlamp: sfeermaker of lichtopbrengst

wandlamp

wandlamp

Wandlampen kunnen iedere kamer een unieke uitstraling geven. Niet alleen omdat strategisch geplaatste lampen met indirecte verlichting kunnen zorgen voor een kamer die hoger en dieper oogt, maar ook omdat de variatie in wandlampen enorm is. Dit zorgt er overigens ook voor dat je altijd de juiste lamp voor jouw kamer kunt vinden.

Voordelen van een wandlamp

Doordat er veel verschillende soorten wandlampen zijn, kan je voor iedere toepassing wandverlichting vinden die je nodig hebt. Een lamp aan de muur kan gebruikt worden voor extra verlichting, om donkere gebieden in je kamer juist op te laten lichten. Maar een wandlamp kan juist ook veel toevoegen zonder een hoge lichtopbrengst te produceren. Wandlampen zorgen namelijk voor diepte in je kamer, waardoor deze ruimer lijkt. Ook voor plaatsing in de gang is de wandlamp een geschikte keuze.

Waar je op moet letten bij het kopen van een wandlamp

Voordat je een wandlamp gaat zoeken die je mooi vindt, is het verstandig om eerst in kaart te brengen waar je de lampen op wilt hangen en wat ervoor nodig is om dit te realiseren. Een wandlamp ziet er het mooiste uit als de snoeren zijn weggewerkt, dus een aansluiting in de muur is nodig om een afgewerkt resultaat te bereiken. Als deze aansluiting er niet is, kan je het snoer wegwerken met een kabelgoot of een aansluiting (laten) inbouwen. Bedenk dan wat voor soort lamp je wilt hebben per locatie. Zo maak je het jezelf een stuk makkelijker in de zoektocht naar een nieuwe wandlamp.

Sfeer creëren met een wandlamp

Met een wandlamp kan je een kleine kamer goed verlichten. Maar wandlampen zijn ook in grotere ruimtes een ideale toevoeging voor jouw interieur. Veel wandlampen zorgen naast licht ook voor een verfraaiing van je muur. Het breekt een grote wand, zodat de lamp altijd iets bijdraagt aan je interieur, ook wanneer deze is uitgeschakeld. Kies je voor een wandlamp waarbij het licht over de muur uitgesmeerd wordt? Dan oogt deze muur niet alleen hoger, maar krijg je bij een oneffen oppervlakte ook kleine brekingen van het licht. Hierdoor springt jouw muur nog meer in het oog en krijgt deze een compleet andere uitstraling.

Vind de ideale wandlamp voor je interieur

Bij de aankoop van een nieuwe wandlamp zal je dus vooral je eigen voorkeuren moeten volgen. Zoek een lamp die de juiste hoeveelheid licht uitstraalt wanneer deze aanstaat, maar die er ook goed uitziet op een klaarlichte dag. Kom je er zelf toch niet aan uit? Of zou je graag advies willen over de effecten die een lichtbron op een kamer kunnen hebben? Neem dan contact op met experts op het gebied van interieurverlichting. Zij kunnen je vragen beantwoorden en weten als geen ander hoe belangrijk verlichting is voor de sfeer in een kamer.