april 9, 2024

AT MY HOME – UW WOONBLOG

Dit zijn de belangrijkste redenen om te kiezen voor PVC jaloezieën!

jaloezieen woning

jaloezieen woning

Beslissen om in uw woning gebruik te gaan maken van jaloezieën is één ding. Meteen volgt er namelijk een extra keuze die moet worden gemaakt. Het is namelijk zo dat jaloezieën vandaag de dag in de meest uiteenlopende uitvoeringen aangekocht kunnen worden. We maken op dit vlak niet langer alleen maar een onderscheid tussen houten, PVC en aluminium jaloezieën. Wat bijvoorbeeld ook te denken van de vele varianten die verkrijgbaar zijn zoals bamboe jaloezieën? Ondanks de vele nieuwe mogelijkheden die door de jaren heen op de markt zijn verschenen lijken vooral PVC jaloezieën vaak populairder te zijn dan ooit tevoren. Hoe komt dat nu precies en waarom zou ook u er voor moeten kiezen om te investeren in jaloezieën die zijn gemaakt van PVC? We vertellen het u graag hier op deze pagina! 

 

  • PVC jaloezieën met de uitstraling van echt hout 

 

Vroeger was het zo dat veel mensen de voorkeur gaven aan de uitstraling van houten jaloezieën. Zij waren dan ook genoodzaakt om dit type van jaloezieën in huis te halen. Dit ondanks de vaak slechts beperkte onderhoudsvriendelijke eigenschappen waarover ze beschikken. Daar is inmiddels verandering in gekomen. Het is vandaag de dag dan ook zo dat u er perfect voor kunt kiezen om PVC jaloezieën met houtnerf te kopen. Deze jaloezieën combineren het beste van twee werelden. Zo kunt u rekenen op de uitstraling van hout terwijl ook het onderhouden van uw jaloezieën meer dan ooit kinderspel wordt. Heerlijk toch?! 

jaloezie huis
jaloezie huis

 

  • PVC jaloezieën plaatst u moeiteloos in de badkamer

 

Een belangrijk praktisch voordeel waar u bij PVC jaloezieën op kunt rekenen heeft betrekking tot het feit dat ze vochtbestendig zijn. Dit zorgt er voor dat u deze jaloezieën zonder probleem kunt gebruiken in zowel de badkamer als de keuken. Een bekend probleem welke is verbonden aan jaloezieën van hout is bovendien dat ze allesbehalve eenvoudig te onderhouden zijn. Niet alleen vangen deze jaloezieën heel wat stof op, daarnaast kunt u ze ook gewoon minder eenvoudig schoonmaken. PVC jaloezieën zijn in een handomdraai schoongemaakt waardoor u hier niet of nauwelijks omkijken naar heeft. 

 

  • PVC is een voordeliger materiaal dan hout 

 

De kostprijs van binnenzonwering wordt sterk beïnvloed door tal van verschillende factoren. Het spreekt voor zich dat vooral het type materiaal op dit vlak een behoorlijke impact kan hebben. Ook op dit vlak zijn PVC exemplaren een uitstekende keuze. In vergelijking met bijvoorbeeld houten exemplaren zijn PVC jaloezieën immers financieel veel interessanter. Heeft u dus met andere woorden slechts een beperkt budget voor handen voor uw nieuwe jaloezieën? Ook dan is het de moeite waard om te kijken in de richting van exemplaren die zijn vervaardigd uit PVC. 

 

  • Licht en bijgevolg eenvoudig te installeren 

 

Last but not least is het ook nog eens zo dat PVC jaloezieën er om bekend staat over een beperkt gewicht te beschikken. Dit lijkt in eerste instantie misschien niets meer dan een detail, maar dat is het absoluut niet, integendeel. Het beperkte gewicht van PVC jaloezieën zorgt er namelijk voor dat ze eenvoudig te bedienen zijn, ook voor mensen die nood hebben aan grotere exemplaren. Daarnaast is het ook nog eens zo dat dit er voor zorgt dat de plaatsing van de jaloezieën eveneens een behoorlijk stuk eenvoudiger kan gebeuren. Het mag dus duidelijk zijn, er zijn ongetwijfeld heel wat interessante voordelen verbonden aan het aanschaffen van jaloezieën die zijn gemaakt van PVC.