juli 21, 2024

AT MY HOME – UW WOONBLOG

6 handige tips om je woning sneller kwijt te raken

woning kopen

woning kopen

Heb je je woning al een ellenlange tijd te koop staan en raak je hem maar niet kwijt? Dan ben je vandaag de dag een uitzondering, want huizen vliegen momenteel als warme broodjes over de toonbank. Als je je kijkers maar niet enthousiast weet te maken kun je daar dus knap moedeloos van worden. Daarom hier 6 tips van een professionele verkoopmakelaar die ervoor zorgen dat je kijkers niets anders meer willen dan jouw huis kopen.

1. Zorg voor een opgeruimd huis

Misschien houd je niet van opruimen, maar wil je je woning verkopen, dan is het toch verstandig om je huis zo netjes mogelijk te presenteren aan je kijkers. Een rommelige en onopgeruimde woning is namelijk een echte afknapper. Zorg er dus voor dat alle overbodige spullen uit het zicht zijn (zelfs in je kastjes) en maak je vertrekken zo leeg en opgeruimd mogelijk.

2. Richt je woning zo neutraal mogelijk in

Om je woning te verkopen is het verstandig om je inrichting zo neutraal mogelijk te houden. Op die manier spreek je namelijk een zo groot mogelijke groep aan. Smaken verschillen immers, en heb je jouw woning in een uitgesproken stijl ingericht, dan is de kans groot dat veel mensen daar niet van houden.

3. Een schone woning verkoopt

Waarschijnlijk is het vanzelfsprekend, maar het is uiterst belangrijk dat je woning blinkend schoon is voordat je kijkers over de vloer krijgt. Zorg er dus voor dat al het stof uit je huis verdwenen is en je de badkamer, keuken en wc van een poetsbeurt hebt voorzien. Een goede eerste indruk kun je immers maar één keer maken!

nieuwe woning makelaar
nieuwe woning makelaar

4. Rust maak enthousiast

Zie jij jezelf al een woning bekijken waarin de wasmachine keihard draait en de blaffende honden je tegemoet springen? Nee toch zeker? Een huis waarin rust heerst laat veel eerder een positieve indruk achter dan een drukke woning. 

5. Haal je huisdieren weg

Heb je huisdieren? Hartstikke leuk, maar voor een bezichtiging zijn het ongewenste gasten. Zorg voor een tijdelijk ander onderkomen voor je kat of hond, en vergeet ook vooral niet hun geurtjes het huis uit te bannen. Hoe frisser je huis ruikt, hoe beter!

6. Werk je klusjeslijst af

Heb je een lange lijst met klusjes die je nog hebt liggen? Dan is het nu hoog tijd om die eindelijk eens weg te werken. Lekkende kranen, krakende deuren en beschadigde muren schrikken potentiële kopers immers af. Doe dit soort klusjes dus voordat ze langskomen. En ben je bang voor de kosten, bedenk dan dat een lager bod op je huis nog veel duurder is.

Nog meer tips nodig? Neem dan eens contact op met een makelaar bij jou in de buurt. Die weet er alles van!