april 9, 2024

AT MY HOME – UW WOONBLOG

Mollenklemmen zijn de juiste oplossing

molshoop

molshoop

Het is goed voor te stellen dat je baalt als een stekker als je op een mooie dag ineens molshopen ziet opdoemen op je strakke gazonnetje achter je huis.  Vanaf dat moment wil je maar een ding: de dader, de mol dus, vangen. Maar hoe doe je dat? Wat is een effectieve wijze om een mol te vangen en hoe werkt dit dan precies?

 

Een bewezen effectieve methode


Het gebruiken van mollenklemmen is een bewezen effectief middel om mollen te vangen en er zo voor te zorgen dat ze niet nog meer schade aan je grasveldje aan kunnen richten.  Het plaatsen van mollenklemmen is echter bepaald geen sinecure, dan dien je nadrukkelijk met een aantal zaken rekening te houden.

 

De mol berooft zichzelf van het leven


Overigens heb je aan mollenklemmen alleen niet zo veel, je dient de klemmen wel onder spanning te plaatsen wil je kans maken om de mol te vangen. Mollenklemmen plaats je in een van de gangen van de mol. Op het moment dat de mol zich over een pal van de mollenklem beweegt, slaat de klem dicht en sterft de mol. In veel gebruiksaanwijzingen van mollenklem zegt men dat de mol door over een pal te bewegen zichzelf van het leven berooft. Er staat niet bij dat de mol dit onvrijwillig doet.

mollenklemmen
Heb jij last van mollen in jouw tuin?

Zoek een geschikte gang


Zeker is in elk geval dat de mol als je ‘m gevangen hebt, verder geen schade aan je gazon aan zal richten. Je plaatst een mollenklem in een door de mol gebruikte gang en nooit in het uiteinde van een molshoop. Als je verstandig, dan plaats je de mollenklem niet in het uiteinde van een molshoop. Beter is het om op enige afstand vanaf de molshoop naar een geschikte gang te zoeken en die van bovenaf open te maken. Je voelt een gang van een mol door met de hand te voelen naar welke kant een gang loopt vanaf de molshoop.

 

In de gang van jachtverblijf  richting verblijfplaats


Op een bepaald moment voel je iets dat lijkt op een t-splitsing. Op dit punt plaats je de mollenklem, uiteraard nadat je er spanning op hebt gezet. Het is beter de mollenklem zo te positioneren dat de mol in de lengterichting door de klem zal moeten bewegen. De opening van de mollengang kun je met bijvoorbeeld een deel van een graszode afdekken. Het is al helemaal ideaal als je de mollenklem in een gang die van het jachtverblijf van de mol in de richting van de verblijfplaats van de mol loopt. Langs dit punt passeert de mol namelijk tenminste zes keer per dag en is de kans dus het grootst om de mol met de klem te vangen.

 

Enige kennis is wel een vereiste


Mollenklemmen zijn aantrekkelijk geprijsd en bewezen effectief. Wel kan het territorium van de door jou gevangen mol later worden overgenomen door een andere mol. Bovendien heb je, zoals je gelezen hebt, toch al wat kennis nodig om de mollenklem op de juiste manier en op de goede plek te plaatsen.