juni 7, 2024

AT MY HOME – UW WOONBLOG

Laadpaal installeren? Let op deze belangrijke punten!

Laadpaal installeren

Laadpaal installeren

Wil je een laadpaal installeren? Dan is het goed om te weten dat er wel wat zaken zijn waar je oog voor moet hebben. Wanneer je de paal wilt gaan gebruiken, dan wil je dat natuurlijk wel op de best mogelijke manier doen. Daarom is het goed om te weten wat de kenmerken van een goede paal zijn. Hier vind je de belangrijkste punten.

De snelheid van leiden

In de eerste plaats kijk je naar de snelheid waarmee de laadpaal je auto kan opladen. Hoe sneller dit gaat, hoe gemakkelijker je altijd de auto kunt pakken. Het is immers van groot belang dat je altijd voldoende actieradius hebt om op pad te kunnen. Een paal die in staat is om 3 fase te laden is hier het meest geschikt voor. Op die manier zorg je dat je in een relatief korte tijd maximale actieradius kan bereiken. Waar je voorheen tot wel 15 uur aan het laden was, is dat tegenwoordig wel anders.

Hoe zit het met de laadkabel?

Het is ook belangrijk om verder te kijken dan de laadpaal alleen. Ook de laadkabel speelt een grote rol. Je kunt er natuurlijk altijd één in je auto hebben liggen, dat is ook wel aan te raden. Dat neemt niet weg dat het ook wel fijn is dat er ook allerlei palen zijn waar de kabels al aan vast zitten. Daarmee maak je het voor jezelf ook allemaal een stuk gemakkelijker. Je kunt altijd de auto er direct op aansluiten. Voor de mens is het nu eenmaal altijd zo dat het aantrekkelijker wordt wanneer het simpeler wordt. Let ook op de lengte van de kabel.

laadpaal voor de auto
Op zoek naar een laadpaal?

Inzicht in het verbruik

Een belangrijke ontwikkeling die de laadpalen van tegenwoordig doormaken is dat ze meer en meer inzicht in het verbruik geven. Dat is wel zo fijn, want je kunt er dan gemakkelijker voor zorgen dat je de kosten voor  zakelijk gebruik met de werkgever te verrekenen zijn. Dat is wel zo fijn, want zo draai je thuis niet meer voor de kosten van de baas op. De huidige generatie laadpalen is daar al heel nauwkeurig in. Daar wordt iedereen beter van.

Letten op de look

Als het gaat over de kenmerken van een goede laadpaal, dan komen altijd technische zaken naar voren. Dat zag je ook in de punten die hiervoor werden aangestipt. Hiervoor is het van belang om een expert op dit gebied in te schakelen. Denk bijvoorbeeld aan DES Elektro. Dat neemt niet weg dat het ook wel heel belangrijk is dat de laadpaal er mooi uitziet. Hij komt wel in het zicht te staan. Of hij komt in het straatbeeld. Dan wil je wel zeker zijn dat het er ook echt aantrekkelijk uitziet. Let daar dus net zo goed op bij het uitkiezen.