mei 16, 2024

AT MY HOME – UW WOONBLOG

5 ideeën voor een stoere jongenskamer

ideeen stoere jongenskamer

ideeen stoere jongenskamer

Het valt niet altijd mee om een jongenskamer in te richten, zeker niet als het om een stoer jongetje gaat met verschillende interesses en behoeften. Er komt namelijk van alles kijken bij het inrichten van een jongenskamer. Ga direct door met lezen als je wilt weten wat de 5 leukste ideeën zijn voor een stoere jongenskamer.

Idee 1: Subtiele kleuren

De verschillende kleuren die je kunt gebruiken voor het inrichten van een stoere jongenskamer variëren enorm. Hierbij hoef je niet meteen aan de standaard blauwe kleur te denken, maar ook aan een neutrale kleur die je kunt combineren met witte muren en leuke accessoires zoals grijze vloerbedekking. Plaats ook leuke knuffeldieren, actiefiguurtjes, vlaggetjes en eventueel wegenplaten van LEGO voor extra sfeer én vermaak in de kamer.

Idee 2: Gedeelde jongenskamer

Als het gaat om 2 jongens die niet veel van elkaar verschillen in leeftijd, dan is het verstandig om voor een gedeelde kamer te kiezen. Hierdoor bespaar je ruimte en zorg je voor een hoop gezelligheid. Daarnaast kunnen de jongens een hechte band met elkaar creëren, zeker als je de bedden met de hoofdeinden plaatst tegenover elkaar. 

Idee 3: Muurschildering

Een stoere muurschildering maakt de kamer van elke jongen helemaal compleet, vooral als je voor een unieke, kleurrijke en vrolijke schildering kiest. Zo weet je zeker dat je kiest voor een muurschildering die past bij je zoon. Kijk voor inspiratie deze muurschilderingen op Pinterest!

kinderkamer
Inspiratie opdoen voor de kinderkamer?

Idee 4: Klimmuur plaatsen

Als je zoontje dol op klimmen is, dan zal hij een eigen klimmuur in de slaapkamer geweldig vinden. Zorg voor een houten klimrek van goed kwaliteit met een houten ladder en met echte klimgrepen. Let echter wel op de veiligheid van je zoon door te bepalen voor de ideale grootte te kiezen.

Idee 5: Blauwe slaapkamer

De blauwe kleur kan niet ontbreken in de kamer van een echte stoere bink. Een blauw gekleurde slaapkamer is geschikt voor jongens van elke leeftijd en daarnaast vind je voldoende stijlvolle en multifunctionele meubelstukken die passen bij de sfeer in de ruimte.