april 9, 2024

AT MY HOME – UW WOONBLOG

Hoe maak je een onderhoudsarm tuin?

tuinen

Je kent het wel, het word lente en zomer en je wil gewoon genieten van je tuin en van buiten zijn. Maar wat als je een tuin wil die je eigenlijk niet of weinig wil onderhouden? Wat als je gaat werken en je hebt geen tijd om de tuin te onderhouden? Moet je het idee van een tuin dan maar opgeven? Natuurlijk niet! Hier zijn enkele tips die je kan gebruiken om toch een onderhoudsarm maar gezellige tuin te creëren.

Een groot terras

De meeste mensen houden van een grote tuin, en waarom geen groot terras plaatsen in je tuin? Ook als je niet houd van een tuin is een terras een ideale oplossing! Een terras is heel gezellig en kan je op verschillende manieren aanleggen. Ook de keuze en kleur van je terrasstenen bepaald hoe gezellig en mooi je terras gaat zijn. Ook daar heb je in de groothandel veel keuze in! Een terras vraagt trouwens ook heel weinig onderhoud. Gebruik even de hogedrukreiniger en klaar is kees!

terras
Een terras hoeft niet al te lastig zijn om te maken.

Gebruik van kunstgras

Als je toch houd van een tuin en van groen maar je hebt absoluut geen zin in onderhoud dan heb je de optie om voor kunstgras te gaan.
Een gewoon gazon moet je maaien, bemesten en je krijgt het nooit zo perfect als je zou willen. Niet iedereen is een fan van tuinieren! Tegenwoordig lijkt kunstgras heel erg veel op het natuurlijke gras en heb je ook veel keuze in wat je wil.
Sms’je geïnteresseerd bent in kunstgras, kijk dan even op de site tuinenkunstgras.nl
Daar kun je zelfs enkele stalen kunstgras aanvragen en kun je meteen bekijken wat het beste past voor jouw tuin.

Kunstplanten

Hou het houden van echte planten beperkt. Planten hebben ook verzorging nodig en als je daar niet van houd kun je ook voor kunstplanten gaan. Die hebben geen water, bemesting en liefde nodig! En ze blijven het hele jaar groen!

Welke schutting?

Wanneer je in een rijhuis woont en je hebt beschutting nodig is het handig even te bekijken welke schutting niet veel onderhoud nodig heeft.
Een hardhouten schutting bied hier de beste oplossing. Die vraagt heel weinig onderhoud, veel minder dan geïmpregneerd houd, en het lijkt heel chic en mooi!

Grind

Gebruik grind om je tuin en tuinpaden of bloembakken mee op te vullen. Je moet er wel voor zorgen dat er een worteldoek on het grind ligt, dit om onkruid tegen te gaan. Ook daar heb je veel variatie in en kan je kopen bij de bouwmarkt of grindhandel.