juni 6, 2024

AT MY HOME – UW WOONBLOG

Bloemen voor het balkon

Bloemen voor het balkon

Bloemen voor het balkon

Voor veel mensen is het balkon een plaats om overdag of s avonds lekker rustig te zitten terwijl men geniet van een glaasje wijn. Velen komen daar tot rust na een zware dag op het werk. Mensen die lekker kunnen zitten genieten op het balkon zijn over het algemeen mensen die sneller op adem komen. Natuurlijk kan men een balkon gebruiken om gezellig te tafelen met vrienden, maar laten we eerlijk zijn, een kaal balkon zonder versiering of bloemen, is ook maar saai. Je kan op eenvoudige manieren het balkon verfraaien, want natuurlijk het oog wil ook wat hebben.

Een platensoort die het goed doet in de zomer en in de winter, is de zogeheten klokjesplant. De campanula is meestal paars of wit en als je ze goed verzorgt, zijn ze winterhard.

Klimop rondom het balkon

Voordat we starten met bloemen kunnen we heel gemakkelijk het balkon zelf versieren met een platensoort die tegen alle weersomstandigheden kan. Klimop is vrij simpel te plaatsen en groeit razendsnel in de schaduw en in de zon. Als het een tijdje niet regent, is het wel aangeraden om eventjes met een gieter de klimop te bevochtigen. Als de klimop groeit en het balkon er groener uit ziet, zal dit een eerste indruk van rust gaan geven. Men kan een beetje klimop gaan gebruiken voor de buitenkant, alleen het nadeel is dat klimop razendsnel groeit en men moet het toch bijhouden. Houdt u het niet bij dan is het gevaar dat de klimop er slordig zal bijliggen.

Bloemen voor het balkon
Een balkon krijgt een heel ander gezicht met bloemen

Geraniums voor op het balkon

Als je aan de meeste mensen hun mening over geraniums vraagt dan bestaat de kans dat veel mensen deze bloemsoort oud vinden. Eigenlijk is daar helemaal niets van waard, integendeel zelfs. De geranium is een topplant voor op het balkon te plaatsen. Deze bloemsoort is ideaal voor als het balkon ten zuiden of zuidoosten ligt. Deze bloemsoort houdt van veel zonlicht en in de zomer zal hij dan ook ten volle bloeien. Met haar prachtige kleuren creƫert men een echte bloemenzee. Als je balkon niet in de volle zon ligt, bijvoorbeeld tussen hoge gebouwen in, dan is het niet zo raadzaam om geraniums te plaatsen. Zij zullen spijtig genoeg snel verwelken.

Ijsbloemen voor op het balkon

Als je de meningen vraagt over ijsbloemen, dan zal je als antwoord krijgen dat deze bloemsoort niet geschikt is om op het balkon te plaatsen. Niets is natuurlijk minder waard want in tegenstelling tot hun naam is de ijsbloem een echte zomersoort. Zij zijn namelijk dol op de zomer met haar warme gloed. Ijsbloemen zijn bloemen die je in elke kleur kan verkrijgen in de bloemenzaken, maar je moet wel rekening houden dat de bloemen in de volle zon staan. Net als de geraniums kunnen ijsbloemen pas echt bloeien als ze zonlicht krijgen. In de schaduw zullen ze snel verwelken en komen ze niet tot hun recht. Als het zonlicht weg is en de bloemen sluiten zich dan gaan ze vanzelf dicht.