juli 19, 2024

AT MY HOME – UW WOONBLOG

Een schommel, ideaal voor in de tuin!

Een schommel in de tuin

Een schommel in de tuin

Hoe leuk is het niet om je kinderen te verrassen met een eigen gemaakte schommel voor in de tuin?! Als ik aan mijn jeugd in de speeltuin denk, dan krijg ik bij de schommel altijd wel een warm gevoel. Als kind vond ik het geweldig om zo hoog mogelijk te zwaaien en als puber gebruikte ik het als een hangplek. Als je graag een speeltoestel in de tuin wilt voor je kinderen kun je het met een schommel eigenlijk nooit verkeerd doen. Het wordt nog leuker als je hem zelf maakt, maar hoe gaat dit nu in zijn werk? In deze blog zullen we het je uitleggen!

Wat heb je nodig?

Als je een schommel wilt bouwen moet je natuurlijk wel de juiste materialen hebben. Maar wat heb je dan allemaal nodig? Eigenlijk helemaal niet zo veel. Een schommel bestaat namelijk uit: balken voor het frame, haken, een ketting en een zitje. Het is belangrijk om goede materialen te gebruiken, zodat de schommel veilig is en lang mee gaat. Denk hierbij aan behandelde houten balken, die niet snel verrotten en bijvoorbeeld RVS haken en een RVS ketting. Als je die gebruikt zal de schommel niet door kunnen roesten. Wat het gereedschap betreft kun je vaak wel uit de voeten met standaard gereedschap als een zaag, boormachine en wat handgereedschap.

schommel
Een schommel is ideaal voor in de tuin.

Bouwen maar!

Wat nu nog rest is het in elkaar zetten van de schommel. Hierbij zijn de volgende factoren van belang: de schommel moet stevig zijn, recht staan en boven een zachte ondergrond geplaatst worden. Om een schommel stevig te maken wordt meestal gebruik gemaakt van een constructie met veel driehoeken. Zo wordt de kracht die op het frame wordt uitgeoefend goed verdeeld. Graaf de balken zo diep mogelijk in voor de beste fundering. De tweede belangrijke factor is dat de schommel recht moet staan. Anders kun je niet goed slingeren, want de zwaartekracht werkt dan tegen. Gebruik dus een waterpas om hiervoor te zorgen. Als laatste is een zachte ondergrond erg belangrijk. Het is als je valt namelijk een stuk fijner als je op zand neerkomt dan op beton.

Hopelijk heb je iets gehad aan deze tips en staat er binnen de kortste keren een prachtige schommel bij jou in de tuin!