juli 19, 2024

AT MY HOME – UW WOONBLOG

Dit is allemaal mogelijk met kunstgras

voordelen kunstgras

voordelen kunstgras

Ondanks het feit dat kunstgras steeds meer voorkomt, bestaan hier nog altijd grote vooroordelen over. Zo denkt men weleens dat kunstgras niets bijzonders is en alleen bedoeld is voor onderhoudsarme, sfeerloze tuinen zonder uitstraling. Niets is echter minder waar! Met kunstgras kun je namelijk van iedere tuin iets bijzonders maken. Kunstgras is verkrijgbaar in verschillende soorten en biedt veel meer opties dan normaal gras.

Kunstgras in allerlei ontwerpen
Kunstgras hoeft niet op een speciale manier verwerkt te worden. Uiteraard is het wel van belang dat kunstgras op de juiste manier aangelegd is, maar verder is kunstgras geschikt voor allerlei soorten tuinontwerpen. Sterker nog, kunstgras biedt nog meer mogelijkheden dan echt gras! Kunstgras is namelijk ook in schaduwrijke plekken aan te leggen, in tegenstelling tot veel soorten natuurgras. Ook is kunstgras om te vormen in allerlei designs, want je kunt het eenvoudig op maat en in model snijden.

Kunstgras is overal aan te leggen
Niet iedereen heeft een tuin tot zijn beschikking. De meeste appartementen hebben hooguit een balkon of misschien een dakterras. Met gewoon gras houdt het dan ook op: dit kun je dan niet aanleggen. Moet je dan maar genoegen nemen met een stukje beton? Als je voor kunstgras kiest niet! Kunstgras biedt namelijk heel veel opties als je in een flat woont. Misschien vind je het wel gewoon prima om een grijs balkon van beton te hebben, maar wist je dat je ook voor grijs kunstgras kunt gaan? Zo lijkt het vanaf de verte alsof je een normale betonnen ondergrond hebt, maar heb je van dichtbij echt het gevoel van gras onder je voeten. Daarnaast geeft het ook een fijne sfeer en wordt jouw balkon of dakterras met kunstgras mooi aangekleed.
Naast grijs kunstgras kun je natuurlijk ook voor groen kunstgras gaan dat niet van echt gras is te onderscheiden. Kunstgras is op vrijwel alle soorten ondergronden aan te leggen en je hoeft nooit rekening te houden met regen. Zo kun je dus ook je balkon van een flink stuk groen voorzien door er kunstgras op te leggen. Je krijgt dan echt het gevoel alsof je een tuin hebt!

soorten kunstgras
Ontdek de verschillende soorten kunstgras

Bijna geen onderhoud
Nog een belangrijk voordeel van kunstgras is dat het bijna geen onderhoud vergt. Daarom is kunstgras bijvoorbeeld ook zeer geschikt om bij een vakantiewoning toe te passen. Je bent dan het hele jaar door verzekerd van een fraai gazon, ongeacht het seizoen en zonder dat je er tijd en moeite in moet steken. Dus als je bijvoorbeeld een vakantiehuisje in het buitenland hebt dat je verhuurt, dan hoef je niet een lokale hovenier of tuinman in te schakelen om de boel netjes te houden. Met kunstgras ga je er namelijk vanuit dat de tuin er altijd mooi bij ligt. Een kunstgras gazon bespaart op deze manier dus veel geld en geregel!

Eindeloze keuzemogelijkheden
Als conclusie kunnen we wel stellen dat de mogelijkheden en toepassingen van kunstgras eindeloos te noemen zijn. Kunstgras biedt altijd een passende oplossing bij jouw wensen!