mei 19, 2024

AT MY HOME – UW WOONBLOG

3x waarom een bouwcontainer tijdens het verbouwen ideaal is

waarom bouwcontainer

waarom bouwcontainer

Staat er binnenkort een verbouwing in de planning? Dan komt hier altijd meer puin bij kijken als dat je in eerste instantie misschien gedacht had. Vaak komt er zo veel sloopafval kijken bij een verbouwing dat je meerdere keren op en neer moet rijden naar de vuilstort. Dit kost natuurlijk tijd, brandstof en kosten van de vuilstort. Het huren van een bouwafval container is dan ook de ideale oplossing om efficiënt en voordelig het sloopafval van de verbouwing af te voeren. Lees verder voor 3 redenen waarom een bouwafval container huren een verstandige keuze is.

Reden 1. Tijdbesparend

Een verbouwing kost veel tijd, daarom is het fijn als je gemakkelijk tijd kunt besparen. Met een bouwcontainer voor de deur kan je al het afval direct afvoeren in de container. Dit zorgt ervoor dat je het afval niet zelf hoeft af te voeren naar de vuilstort. Zo hoef je geen aanhanger te regelen en heb je het afval niet meerdere malen in je handen. Zeker als de vuilstort van de gemeente waar je woont niet in de buurt is, dan bespaart het niet op en neer te hoeven rijden enorm veel tijd. 

Het fijne aan een bouwcontainer voor de deur is dat deze na de afgesproken periode wordt opgehaald. Vervolgens wordt er gezorgd voor een nette afvalverwerking. Als je op zoek gaat naar een bouwcontainer dan heb je de keuze uit verschillende afzetcontainers. Het is verstandig om goed na te denken over de hoeveelheid afval dat je verwacht en de verschillende afvalstromen.

bouw container huren
bouw container huren

Reden 2. Veiligheid

Tijdens het verbouwen slingert puin en gereedschap overal in huis rond, waardoor de kans op een ongeluk groter is dan dan normaal. Probeer daarom tijdens de verbouwing netjes te werken. Ruim gereedschappen netjes op en dump het afval direct in de container die voor de deur staat. Zo voorkom je vervelende ongelukken tijdens de verbouwing.

Reden 3. Vergunning is niet nodig

Een container op eigen grond plaatsen is geen enkel probleem, daarvoor is dan ook geen vergunning nodig. Echter is het per gemeente in Nederland verschillend of er een vergunning nodig is om een container op de openbare weg te plaatsen.