mei 19, 2024

AT MY HOME – UW WOONBLOG

5 tips voor een kleine slaapkamer

5 tips voor een kleine slaapkamer

5 tips voor een kleine slaapkamer

Misschien herken je het wel. Je huis is al niet zo ruim en de slaapkamer zeker niet. Hoe ga je de ruimte van de slaapkamer optimaal benutten? Hieronder 5 tips voor een kleine slaapkamer.

Het bed

Slaap je altijd alleen of met zijn tweeën? Wanneer je altijd alleen slaapt, is een tweepersoonsbed misschien niet nodig. Gebruik ook de ruimte onder het bed. Je kunt de spullen er gewoon onder zetten, maar je kunt ook een bed kopen met lades eronder.

De muren optimaal gebruiken

Denk wat meer in de hoogte en niet in de breedte. Je kunt de muren optimaal gebruiken door er planken op te hangen of zelfs kleine kastjes. Heb je spullen die je niet veel gebruikt? Leg die dan juist in een hoge kast of op een hoge plank.

De kleuren

Kleuren kunnen een kamer groter of kleiner doen lijken. Zo zorgen warme kleuren, zoals rood voor een kleinere kamer. Ook donkere kleuren, zoals zwart maken de kamer klein. Wil je de kamer groter doen lijken? Kies dan voor lichte kleuren zoals, wit en beige. Houd het plafond altijd wit, zodat de kamer hoog lijkt.

5 tips voor een kleine slaapkamer
Maak gebruik van lichte kleuren

De juiste meubels kiezen

Kies niet voor te kolossale meubels. Dit kost niet alleen ruimte, maar zorgt er ook voor dat de slaapkamer klein lijkt. Je kunt ook meubels ook slim gebruiken. Zo kun je het bureau naast het bed zetten, zodat het bureau niet alleen het bureau is, maar ook het nachtkastje. Een kledingkast kun je zelfs op maat laten maken.

Ruim op

Een slaapkamer lijkt ook vaak klein door rommel. Het advies om op te ruimen moet je bij een kleine slaapkamer ook echt ter harte nemen. Zorg er ook voor dat planken en kastjes er netjes uitzien en het bed is opgeschud.