juni 6, 2024

AT MY HOME – UW WOONBLOG

Kwast of verfspuit?

Kwast of verfspuit

Kwast of verfspuit

Van oudsher wordt verf aangebracht met een kwast of roller. Tegenwoordig zijn er echter steeds meer mogelijkheden om een oppervlak van een nieuw kleurtje te voorzien. Zo wordt het spuiten van verf steeds normaler. Nu ook de particulier een verfspuit kan aanschaffen wordt dit ook wel heel erg verleidelijk. Maar schilderen blijft een vak! Wat werkt er nu eigenlijk beter voor de consument?

Tijdswinst

Het moge duidelijk zijn dat met de verfspuit een heel stuk sneller gewerkt kan worden op strakke en grote oppervlakken. De tijdbesparing is hierbij duidelijk meetbaar en ook gaat het werken op moeilijk beschikbare plekken makkelijker. Enige uitzondering is het bijwerken van kleine plekken. Hiervoor kunt u beter naar de kwast grijpen aangezien het tijdsverschil miniem zal zijn.

Kwast of verfspuit?
Kies je voor een kwast of verfspuitbus. verfspuit wordt ook bij particulieren steeds populairder omdat je er veel tijd mee kunt besparen.

Oppervlaktekwaliteit

Een van de grootste voordelen van de verfspuit is de ongeschonden ondergrond. De structuur van het oppervlak blijft geheel behouden in tegenstelling tot werk dat met een roller of kwast wordt gedaan. Zo kunnen bij gebruik van de kwast gemakkelijk kwaststroken achterblijven waardoor de verf niet geheel glad op de ondergrond zal liggen.

Afdekken

Bij het schilderen met kwast kan gemakkelijker gewerkt worden zonder een knoeiboel te creëren. Toch is het ook bij gebruik van een verfspuit niet erg moeilijk een grote bende te voorkomen. Dek de eventuele vloer en/of andere objecten af. Het is belangrijk hier wel even bij stil te staan. Uitschieters zijn snel gemaakt.

Spuitmonden

Waar het schilderen van hoeken met een kwast lastig kan zijn heeft een verfspuit tegenwoordig vele verschillende spuitmonden. Op deze manier kunnen ronde hoeken zonder problemen worden gespoten door het gebruik van een ronde spuitmond. Hiernaast heb je de gerichte rechte spuitmond voor gericht werk van bijvoorbeeld plinten én de spuit met normale spreiding voor grote oppervlakken.