juli 18, 2024

AT MY HOME – UW WOONBLOG

Zo herken jij problemen aan je cv-ketel

cv ketel

De cv-ketel is één van de belangrijkste apparaten in je woning. Mogelijk is het zelfs het belangrijkste apparaat. De meeste ketels worden periodiek gekeurd, maar dat geeft natuurlijk geen garantie voor het wegblijven van storingen. Ook wanneer jij jouw ketel regelmatig laat keuren, kan er namelijk alsnog een probleem opduiken. Veel mensen hebben echter niet direct in de gaten dat er een probleem is met hun ketel. Geldt dit ook voor jou? Hieronder lees je hoe je problemen aan je cv-ketel herkent.

Geen warm water

Heb je geen warm water meer? Dan is de kans groot dat er een storing in je cv-ketel zit. Deze storing zorgt ervoor dat het water niet meer opgewarmd wordt. Indien dit het geval is, is het bijvoorbeeld ook niet meer mogelijk om je radiatoren warm te krijgen.

Leidingen maken geluid

Het leidingnetwerk van jouw cv-ketel kan verschillende geluiden produceren. Dit kan uitermate vervelend zijn. Zo kunnen de leidingen bijvoorbeeld gaan tikken. In dat geval helpt het vaak om de leidingen te ontluchten. Ook kan er geluid ontstaan door ketelsteen en roest. Om dit te verhelpen, kun je proberen chemische reiniger en corrosiebeschermer te gebruiken. Mogelijk vermindert dit het geluid.

Te weinig water

Worden de radiatoren beneden wel warm maar boven niet? Dan zit er mogelijk te weinig water in de leidingen. Om dit probleem in jouw cv-ketel te verhelpen, dien je water toe te voegen. Dit kan door een slang aan te sluiten op de ketel en op de kraan. Door de kraan te openen, vult de ketel zich vervolgens met water.

Installatiebedrijf inschakelen

Heb je een probleem ontdekt maar lukt het je niet om dit te verhelpen? Wanneer je woonachtig bent in Den Haag, schakel je een installatiebedrijf in. Een installatiebedrijf in Den Haag heeft de problemen aan jouw ketel binnen de kortste keren verholpen. Hierdoor is het dus niet noodzakelijk om direct een nieuwe ketel aan te schaffen.