mei 20, 2024

AT MY HOME – UW WOONBLOG

Tips voor het kiezen van een vloerkleed

Het kiezen van een vloerkleed is voor veel mensen niet zo een makkelijke keuze. Er komt veel bij kijken om het perfect vloerkleed te vinden voor uw kamer. Een vloerkleed kan een heel groot effect hebben op de uitstraling van de kamer, maar het kan aan de andere kant ook juist een subtiele accessoire zijn die netjes mengt met de rest van het interieur. Kortom het hangt sterk af van uw eigen voorkeur. Door middel van keuzes maken tussen de verschillende opties van vloerkleden kunt u een vloerkleed vinden die volledig bij uw kamer past. De volgende 3 karakteristieken van het vloerkleed zijn belangrijk om te overwegen:

1. Het formaat
Wanneer u opzoek gaat naar een nieuw vloerkleed is heet cruciaal om de juiste maat te kiezen. Vaak kan een vloerkleed ervoor zorgen dat uw huis knusser lijkt. De juiste maat is meestal gelijk aan een kleed waarop alle meubels er volledig of deels op kunnen staan.

2. De vorm
Vloerkleden zijn in alle vormen verkrijgbaar. Vaak is de beste vorm gelijk aan de vorm van uw kamer. Denk bijvoorbeeld aan een vierkante woonkamer met een vierkant kleed en wanneer u een langwerpige kamer heeft zal daar ook een langwerpig vloerkleed bij passen. Op deze manier steekt het kleed niet verkeerd af van de rest van het interieur.

3. De kleur
Naast het format en de vorm maakt ook de kleur van uw vloerkleed een grote impact op de rest van het interieur. De meeste mensen bedenken van tevoren al snel of zij een lichte of donkere kleur vloerkleed willen hebben. Op deze manier vallen er al een heel stuk kleuren af.