juli 23, 2024

AT MY HOME – UW WOONBLOG

Interieur is een kwestie van smaak!

Interieur verlichting

Je interieur

Een interieur omvat alles aan de binnenkant van je woning: de meubels, verlichting, de accessoires, zoals foto’s, planten, kussens en kaarsen, de stoffering zoals gordijnen, lamellen e.d. Deze bepalen samen met de kleuren die je kiest voor je interieur, de sfeer en de uitstraling van je woning. Twee exact dezelfde huizen, kunnen er toch heel anders uitzien door een verschillende inrichting.

De inrichting van je huis laat veel zien van wie je bent

Het huis of de ruimte waarin je woont, zegt veel over jezelf. Dat betreft zowel de buitenkant als de binnenkant van je woning. Vaak is de stijl van een interieur wel voor een deel afgestemd op het type woning. In een woonboerderij plaats je meestal geen strakke, moderne meubels maar kies je voor een meer landelijke stijl qua inrichting. Vaak komen de stijl van de woning en het soort interieur wel met elkaar overeen. Wanneer je van landelijk wonen houdt, valt je oog snel op een woonboerderij en dan is een landelijke inrichting ook je smaak. Het type woning is echter niet het enige en belangrijkste item wat bepaalt hoe je je huis inricht. Voor welk interieur je kiest, hangt samen met jouw persoonlijkheid. Het laat zien wat je mooi vindt en welke interesses je hebt. Wanneer je erg van lezen houdt, zullen er ongetwijfeld diverse boekenkasten in je woonruimte staan. Houd je veel van kunst, dan is er een grote kans dat er kunstobjecten aangetroffen worden in je woning. Houd je van rust en structuur dan zal dat te zien zijn aan je interieur. Er zullen dan weinig spullen rondslingeren en de inrichting van je huis zal dan strak en rustig zijn. Ben je een rommelkont dan is de kans groter dat je overal stapeltjes tijdschriften hebt liggen, en dat er kussentjes rondslingeren.

Het interieur van je woning heeft een belangrijke functie voor jou

Je interieur is ook erg belangrijk. Je moet je erin thuis voelen, en er tot rust kunnen komen. Je hoeft je hier niet anders voor te doen dan je bent. Je kunt hier helemaal jezelf zijn. Het geeft je een gevoel van veiligheid. Het is een plaats waar je graag bent, de plaats die jezelf met zorg hebt gekozen.

Smaken verschillen

Wanneer je een huis in moet gaan richten en na gaat denken over het interieur moet je voor jezelf goed duidelijk hebben wat jij mooi vindt en waar jij van houdt. Natuurlijk kun je inspiratie opdoen op internet en in woontijdschriften, maar de kans is groot dat je dan door de bomen het bos niet meer ziet. Er zijn namelijk talloze mogelijkheden voor de inrichting van je woning. Vergeet daarbij niet dat wat volgens de laatste modetrends op woongebied helemaal in is en perfect op elkaar is afgestemd, nog niet bij jou hoeft te passen. Ieder heeft zijn eigen stijl en voorkeur. Kies datgene wat jij mooi vindt. Over smaak valt niet te twisten!