juni 20, 2024

AT MY HOME – UW WOONBLOG

Leren kussens

Leren kussens

Heb je dat gevoel nog nooit gehad: dat je bij vrienden langsgaat en dat er op het bankstel allemaal netjes kussens liggen en dat je direct een WAUW gevoel krijgt? Dat staat prachtig en dat wil ik thuis ook hebben. Je gaat, omdat je nieuwsgierig bent, kijken en je voelt aan de zachte kussens. Je denkt dat je dat kussen zou hebben uitgekozen om ook bij jouw thuis te leggen. Dat kan helemaal, want als je verschillende kleuren kussens bij elkaar legt op de bank, kun je een mooi effect maken qua kleuren en nuances. Eigenlijk is het durven want de één maakt de ander sterker.

Leer staat prachtig in een woonkamer

Vind je zelf ook dat leer zo lekker ruikt en zacht aanvoelt? Mocht dat zo zijn dan zijn we er bijna zeker van dat je ook een grote liefde hebt voor leer. Leren kussens heb je in verschillende maten en stijlen. Er zijn leren kussens te koop die je een effect van het landschap geven op de zithoek en sommige leren kussens kunnen je echt het gevoel van rust geven. Een groot voordeel is dat je met leren kussens werkelijk alle kante uit kunt op het gebied van stijlen en interieur.

Leren kussens
Leren kussens hebben een luxe uitstraling

Hoe vervaardigt men leer?

Zoals we weten is leer een natuurlijk product. Het is afkomstig van de huid van dieren. Het leer dat men zal gebruiken om kussens en meubels mee te bekleden, is van runderen. Eerst wordt de huid grondig gereinigd, de haren worden zorgvuldig verwijderd. Nu kan het leer nog bederven, maar dankzij een bepaalde techniek, namelijk: looien ken het leer niet meer slecht worden. Na het op maat gesneden te hebben en gelooid, is het klaar om kussens mee te overtrekken.

Gemakkelijk te onderhouden

In tegenstelling wat veel mensen is dat je bij het onderhoud van leer geen al te dure producten moet kopen om het leer soepel en proper te houden. In veel gevallen volstaat het om één keer per week even met een vochtige doek over het leer te wrijven om stof en dergelijke te doen verwijderen. Om het leer te laten blinken, kun je in de winkel verschillende soorten leeronderhoudsmiddelen kopen. Je hoeft dan een beetje te besprenkelen op een doekje en het leer blinkt terug als nieuw.

Stoere zwarte leren kussens

Wat e soms ziet in een slaapkamer bij mensen zijn sierkussens. Deze kunnen vervaardigd zijn uit katoen of leer. Als je iets zoekt voor een stoerdere look dan is een leren kussen met stonewash een echte aanrader. Meestal zijn ze gemaakt uit zwart leer, maar donker bruin komt ook beetje bij beetje op. Dit kussen is vervaardigd uit zwart rustiek leer en dankzij de stonewash geeft dit een stoer uiterlijk aan de slaapkamer. Dankzij een leren kussen kun je voor het beste kiezen voor heel weinig geld en je hebt een extra aanvulling voor in je interieur.