juli 19, 2024

AT MY HOME – UW WOONBLOG

Het is verstandig om een makelaar in te schakelen

makelaar inschakelen

makelaar inschakelen

U heeft uw beslissing definitief gemaakt. U gaat verhuizen. Dan wilt u uw huidige woning uiteraard snel en tegen een goede prijs verkopen. In deze groeiende huizenmarkt is het verstandig om hiervoor een makelaar in te schakelen. Echter is dit makkelijker gezegd dan gedaan. Doordat er veel makelaarskantoren bestaan heeft u veel keuzemogelijkheden. Dit kan de keuze enorm lastig maken. Vooral als dit de eerste keer is dat u uw huis verkoopt. Want waar baseert u de keuze voor een makelaar op? Welke eigenschappen moet deze hebben? Hoe zit het met kosten? En wat kan de makelaar u nog meer bieden dan een verkoopbord in uw tuin plaatsen?

 

Wilt u uw huis verkopen in Rosmalen?

U bent woonachtig in Rosmalen en wilt uw woning verkopen. De verkoop van uw huis is natuurlijk niet zomaar iets. Het is een ingewikkeld traject waar veel bij komt kijken. De juiste begeleiding tijdens dit traject is noodzakelijk. Tevens neemt een makelaar ook een aantal lasten van u af. Een makelaar zorgt er niet alleen voor dat uw huis online wordt geplaatst of dat er bezichtigingen plaats vinden, maar ook het onderhandelen en het opstellen van het verkoopcontract doet de makelaar. Elke makelaar heeft een andere aanpak voor een huis verkopen Rosmalen. U wilt natuurlijk dat deze aanpak aansluit bij uw wensen.

 

Hoe vindt u de juiste makelaar in Rosmalen?

Begin met verschillende makelaar te onderzoeken. Kijk hierbij bijvoorbeeld naar hoe deze zichzelf presenteren en welk gevoel u bij deze makelaar heeft. Na vooronderzoek zijn enkele makelaars afgevallen, toch blijven er nog veel opties over. Dan kunnen ervaringen van familie, vrienden of collega’s waardevol zijn. Met welke makelaar in Rosmalen hebben zij hun woning verkocht? En hoe was hun ervaring? Wanneer uw lijstje met makelaars is ingekort kunt u verschillende makelaars uitnodigen voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek. Tijdens dit gesprek presenteert de makelaar zich en kunt u vragen die u nog heeft stellen. U zult veel contact moeten onderhouden. Ga niet standaard voor de voordeligste makelaar, maar ga voor een makelaar waar u een klik mee heeft.

huis verkopen
Wilt u uw huis verkopen?

Handige tips om uw huis te verkopen

Veel mensen denken dat alleen grote aspecten, zoals de verkoopprijs, invloed hebben op de verkoop van hun woning. Toch is dit niet het geval. Er zijn veel kleine dingen die u kunt doen die het verschil kunnen maken. Maak bijvoorbeeld gebruik van geurpsychologie: zet bijvoorbeeld geurstokjes neer op het toilet en in de badkamer. Dit geeft potentiële kopers een schoon en prettig gevoel. Ook de afwerking van uw huis is belangrijk om naar te kijken. Een losse deurklink? Schroef hem vast. Ergens een stuk plint dat los is? Plak het even vast. Het zijn misschien kleine dingen, maar voor potentiële kopers valt dit op. Zij zien hier namelijk werk in.

 

Geen idee waar u moet beginnen?

Het is begrijpelijk dat u niet goed weet waar u moet beginnen. Een huis verkopen is ook niet iets wat u dagelijks doet. Ervaringen van bekende kunnen u helpen. Maar indien u er echt niet uitkomt kunt u altijd een afspraak maken voor een advieskeuze. Hierbij worden verschillende makelaars vergelijken op basis van afstand en reviews van oud verkopers.