juli 21, 2024

AT MY HOME – UW WOONBLOG

Dit zijn de meest gebruikte grassoorten voor in je tuin

speelgras

speelgras

Een mooi en verzorgd gazon is altijd wenselijk in je tuin, want als je kleine kinderen hebt dan kunnen ze er zorgeloos op spelen. Maar ook als volwassene kun je er bijvoorbeeld op barbecuen of picknicken. Daarom is het belangrijk dat je voor de juiste grassoort gaat als je je gazon wilt inrichten. Welk soort geschikt is voor jouw tuin, is erg persoonlijk en hangt af van wat je plannen met de tuin zijn. Valt er bijvoorbeeld veel schaduw in de tuin? Dan is een ander soort gras geschikt dan wanneer je vooral je kinderen in de tuin wilt laten spelen. Hieronder bespreken we de meest gebruikte grassoorten voor een gazon!

Speelgras

In de Nederlandse tuinen zul je waarschijnlijk vooral speelgras vinden, want dit gras is perfect voor een gezinstuin. Kinderen kunnen er eindeloos op rennen, springen en spelen, zonder dat het gras er snel lelijk uit gaat komen te zien. Speelgras bestaat uit sterk gras dat bestand is tegen spelende kinderen die soms nogal wild kunnen zijn. Op speelgras kun je ook gewoon voetballen met je kinderen, zonder dat het gras lelijk zal worden. Natuurlijk is er wel altijd een kans dat speelgras beschadigd zal raken, maar speelgras herstelt altijd erg snel.

 

Siergras

Siergras is vooral bedoeld om mooi te wezen, zoals de naam eigenlijk al zegt. Siergras is dus heel geschikt om je gazon er mooi, fris en groen uit te late zien. Het bestaat uit fijne soorten gras die niet veel kunnen hebben en wat kwetsbaarder zijn (vergeleken met andere grassoorten). Je kunt dus het beste niet over siergras heenlopen. Siergras vergt verder ook wat meer onderhoud vergeleken met andere soorten gras, want je moet het regelmatig maaien om je gazon tiptop in orde te laten zijn.

sportgras
Welk gras past het best bij uw situatie?

Schaduwgras

Valt er veel schaduw in je tuin? Dan bestaat er ook speciale schaduwgras. Dit gras is erg stevig (net als speelgras) en kan goed tegen zowel schaduw, zon als droogte. Verder kun je je kinderen er ook gerust op laten spelen, want schaduwgras kan wel tegen een stootje en is ook geschikt voor intensief gebruik.

 

Sportgras

Wellicht is sportgras niet helemaal bedoeld om in je tuin aan te leggen, maar het is wel zeer geschikt tegen zwaar intensief gebruik (zoals sporten). Wil je bijvoorbeeld een speel- of sportveldje aanleggen naast je woning, voor jezelf of voor de kinderen? Dan is sportgras dus een goede keuze, want je kunt hier onbeperkt op springen, rennen en sporten zonder dat het gras lelijk wordt.

 

Het onderhouden van je gazon

Alle soorten grasmatten moeten onderhouden worden als je wilt dat ze er mooi en gezond uit blijven zien. In de zomer zal gras het hardst groeien, dus grasmaaien