mei 20, 2024

AT MY HOME – UW WOONBLOG

Rieten lampenkapjes informatie

rieten lampenkap

rieten lampenkap

Met een rieten lampenkap haal je sfeer in huis. Riet biedt elk interieur net even iets meer en ook vanwege het feit dat het een natuurproduct is, blijft de populariteit van riet en die van het rieten lampenkapje maar stijgen.

 

Mooi en functioneel

Zag je vroeger weleens een product van riet in het interieur, tegenwoordig valt het op als je niets van riet in je huis hebt staan of hangen. Een rieten lampenkapje voor op een plafondsteun bijvoorbeeld, is ondertussen een erg populair meubelstuk dat uitstraling aan een grote mate van functionaliteit koppelt. Het rieten lampenkapje heeft toch al een stormachtige ontwikkeling doorgemaakt. Tegenwoordig is er voor elke hanglamp een rieten lampenkap beschikbaar, ongeacht maat en stijl. Dat was vroeger echt wel anders.

 

Lampenkappen van riet en met teksten

Er is niet een soort riet. Geen standaard riet, zoals een rieten lampenkapje ook nooit standaard is. Meestal wordt voor rieten lampenkappen en voor rieten lampenkapjes gebruik gemaakt van grey of grey wash riet. Was het rieten lampenkapje voorheen helemaal van riet zonder enige accent, het rieten lampenkapje heb je anno 2019 zelfs voorzien van teksten. Als er tekst gebruikt wordt, wordt overigens ook wel voor de kleuren grijs bruin en wit gekozen.

lampenkap van riet
Breng sfeer in huis met een rieten lampenkap

Ook rieten lampenkapje beschikbaar voor hanglampen

Rieten lampenkappen zijn er tegenwoordig ook voor op hanglampen. Net als heel veel producten van andere materialen, is riet een product dat het goed in setjes doet. Hang maar eens twee rieten lampenkapjes boven je eettafel. Je zult meteen onder de indruk zijn en die twee lampjes blijven zeker weten hangen. Met twee rieten lampenkapjes boven je royale eettafel creëer je al snel een prachtige landelijke sfeer.

 

Wit riet in ronde en ovale vorm

Bijzonder zijn helemaal de rieten lampenkapjes in de kleur wit. De kleur wit staat bij riet voor topkwaliteit en witte rieten lampenkappen zijn verkrijgbaar in ronde en ovale vorm. De witte rieten lampenkappen bestaan uit heel fijn riet en geven elke ruimte uitstraling. Doorgaans vormen witte rieten lampenkappen de eyecatchers van een ruimte. Over veelzijdigheid gesproken.

 

Warmte en sfeer in je huis

Met riet en met rieten lampenkappen haal je de natuur in huis, denk je dus nadrukkelijk aan het milieu en haal je vooral warmte en sfeer in je huis. Hoewel riet nadrukkelijk gekoppeld wordt aan een meer landelijke stijl, kun je het echt op veel meer manieren toepassen. Kwestie van proberen, de rieten lampenkapjes maken combineren en dus verrassen met je interieur heel goed mogelijk. Riet behoort overigens tot de grassenfamilie en is dus geen hout, iets dat nogal eens verondersteld wordt. Omdat het dus een grassoort is, is riet veel minder geschikt om er meubels van te maken. Als we in z’n algemeenheid over riet en rieten producten praten, dan bedoelen we heel vaak pitriet. Dit is afkomstig uit het binnenste deel van de rotanstengel. Over rotan gesproken, riet en rotan worden nogal eens in een adem genoemd. En toch zijn het qua eigenschappen toch echt twee heel verschillende producten met hun eigen voor- en nadelen en toepassingsmogelijkheden.