juli 19, 2024

AT MY HOME – UW WOONBLOG

Zo pak je de tuin van je nieuwbouwhuis aan!

Tuin aanleggen

Tuin aanleggen

Je bent sinds kort in je mooie gloednieuwe huis gaan wonen, waar je enorm van de prachtige ruimtes en strakke, zelf uitgekozen inrichting geniet, maar toch klopt er iets niet… de tuin ligt er nogal kaal bij! Natuurlijk wil je die net zo’n mooie en persoonlijke uitstraling als je huis geven, maar hoe doe je dat?

Het ontwerp van de tuin

Ten eerste dien je een goed ontwerp te maken; dit kun je natuurlijk ook aan een professional overlaten. Wat vind je belangrijk in je tuin? Wil je er lekker kunnen ontspannen, ’s avonds kunnen loungen en eten wanneer het wat warmer is, of heb je kinderen die er lekker moeten kunnen spelen? Maak een schaaltekening van je tuin en richt hem op papier in.

De tuinaanleg

De aanleg van een tuin is één van de meest bevredigende dingen, maar ook gelijk hetgene dat om het meeste geduld vraagt. Je moet hiervoor namelijk rekening houden met het natuurlijke cyclus dat planten hebben, waardoor sommige planten beter in bepaalde seizoenen geplant kunnen worden. Ook is het belangrijk om niet te vergeten dat planten maar een korte periode mooi in bloei staan, waardoor je misschien wel een halfjaar na het planten moet wachten om van een prachtig uitzicht te kunnen genieten. Koop weinig planten per keer, lees je in over hun kwaliteiten en de zorg die ze nodig hebben en stem ze op elkaar af. Op welke manier, ligt volledig aan jouw eigen smaak: kleurrijk en bont, of juist rustig en ton-sur-ton kan allemaal!

Een plekje om tot rust te komen

Niets is zo fijn als een eigen plekje in je eigen tuin, al helemaal wanneer je die volledig zelf hebt ingericht. Misschien heb je wel altijd al van een lekkere hangmat in de tuin gedroomd, om liggend van je omgeving te kunnen genieten, of houd je juist van de romantische sfeer waar een schommelstoel zo goed van kan zorgen. Beeld jezelf in op een ruime tuinbank, met een heerlijk kleedje, op een zacht zitkussen, bijvoorbeeld, met een laag tafeltje waar een mooie geurkaars en een drankje op staan. Probeer eens om volledig tot jezelf en jouw wensen te komen en fantaseer erop los; dit hoekje wordt helemaal van jou! Het is daarom belangrijk dat je een plek maakt waar jij persoonlijk tot rust kunt komen, dus laat de regels los en luister naar jezelf.

 

tuininrichting
Maak je tuin persoonlijk

Vergeet de zon niet!

Het is van groot belang om te beseffen hoe de zon in jouw tuin zal staan, op ieder tijdstip van de dag. Dit is vanzelfsprekend als we het hebben over plantenkeuze, omdat sommige planten meer daglicht hebben terwijl andere planten juist in de schaduw het beste opbloeien; echter is dit ook heel erg belangrijk voor je zitplek! Natuurlijk willen we allemaal lekker van de zon kunnen genieten, maar op een warme zomerdag is het net zo fijn om in de schaduw te kunnen ontspannen.

Een mooi uitzicht

Natuurlijk is het belangrijk om een mooie en functionele tuin te hebben waarin je lekker van de omgeving kunt genieten, maar realistisch gezien zul je de tuin veel vaker van binnenuit je woonkamer zien. Kijk daarom goed naar je tuininrichting vanuit je ramen, zodat je ervoor kunt zorgen dat je ook van binnen optimaal kunt genieten van je mooie werk!