april 9, 2024

AT MY HOME – UW WOONBLOG

Maximale hyptoheek 2019

maximale hypotheek 2019

Wanneer je een huis gaat kopen, maar over onvoldoende vermogen beschikt om dit ineens te betalen dan ga je vaak een maximale hypotheek in 2019 aanvragen. Dit is een soort lening die gebaseerd is op de inkomsten van een persoon. Deze berekening kan dus bij iedereen verschillende zijn omdat er verschillende factoren meetellen voor de hypothecaire lening. In 2019 is het zo dat er alleen nog maar 100% geleend kan worden. 

Hypotheek in 2019

Sinds 1 januari 2018 is het zo dat iemand alleen nog maar 100% de waarde van een huis mag lenen. Eerder was het zo dat dit bijvoorbeeld 110% kon zijn, maar sinds 2018 is dat dus niet meer het geval. Wanneer iemand een hypotheek aanvraagt, moet het dus duidelijk zijn wat de waarde van de woning is die gekocht gaat worden. We gaan even uit van een woning van 100.000 euro. Wanneer iemand een hypotheek wil aanvragen voor deze woning dan kan hij of zij dus maximaal 100.000 euro lenen. Of hij of zij dat ook zomaar mag is een andere vraag. Niet iedereen kan zomaar een hypothecaire lening krijgen voor elke woning. Het moet natuurlijk voor de persoon wel mogelijk zijn om de hypotheeklasten maandelijks te kunnen dragen. Met die reden wordt een maximale hypotheek uitgerekend. Deze wordt gebaseerd op de inkomsten en de woonquote van een persoon. De woonquote is het gedeelte wat iemand van zijn inkomsten kan missen om de hypotheeklasten te betalen. Het kan dan zijn dat iemand op een bedrag van maximaal 80.000 euro uitkomt. Hij of zij mag dan de woning van 100.000 euro niet lenen. Het kan ook zijn dat iemand 120.000 euro aan hypotheek kan krijgen. Hij of zij krijgt dan nog steeds maximaal 100.000 euro wanneer er een hypotheek wordt gevraagd voor deze woning. 

maximale hypotheek afsluiten
Hoe sluit jij jouw maximale hypotheek af?


Maximale hypotheek 2019

De maximale hypotheek in 2019 die iemand lenen kan is dan ook verschillend per persoon. Er wordt rekening gehouden met verschillende factoren zodat er een berekening komt waaruit blijkt wat iemand kan krijgen aan hypotheek in 2019. Daarnaast zijn er nog een aantal andere factoren die meespelen of iemand een hypotheek kan krijgen. Bekijk

Voorwaarden

Een belangrijke is dat iemand een vaste baan heeft. Zonder vaste baan is het ook mogelijk om een hypotheek te kunnen aanvragen, maar dan heeft hij of zij wel een intentieverklaring van de werkgever nodig. In deze verklaring geeft de werkgever aan dat hij de intentie heeft om de werknemer in vaste dienst aan te nemen. Ook is het zo dat schulden een factor kunnen zijn op de maximale hypotheek 2019. Wanneer iemand schulden heeft kan het namelijk zo zijn dat iemand een veel lagere hypotheek krijgt dan wanneer hij geen schulden heeft. Het kan zelfs zo zijn dat iemand zijn hypotheek afgewezen wordt wanneer hij schulden heeft.