mei 20, 2024

AT MY HOME – UW WOONBLOG

Interieur design is overal

Interieur design is overal

Interieur design is bijna overal, het speelt zich namelijk wel allemaal binnenshuis af. Ruimtes inrichten is een vak apart en het is een wereld op zich. Het doel van het inrichten van een ruimte die zich binnen bevindt, is het toepassen van verbeteringen de ruimte in alle opzichten ten goede komen. Het verbeteren gaat over het uiterlijk en het gebruik.

Geuren en kleuren

Kleuren, zijn belangrijk in een interieur. Of het nu doelgericht om een tandartspraktijk gaat, of de lobby van een concertgebouw of een huiskamer, kleuren zetten de toon en kunnen een groot verschil maken in het beleven van een ruimte. Witte muren of rode muren zorgen allemaal voor een eigen uitstraling en belevingservaring.

Een stoel is niet zomaar een stoel, want een versleten erfstuk kan meer waarde voor een persoon hebben dan een dure designstoel. Ieder is anders dus ook ieder interieur wordt anders. Interieur designers houden zich bezig met het bij elkaar passen van de kleuren en de juiste meubels voor een harmonisch geheel. Niet alleen de stoel en de kleuren moeten overeenkomen, de positionering van het geheel is ook belangrijk. En dat is interieur design.

 

Interieur

 

Muuroppervlakten hebben veel veranderingen ondergaan. Het spelen met structuren, kleuren en vormen levert prachtige resultaten op. Oosterse en Midden-Oosterse invloeden maken muren interessanter met bepaalde structuren of motieven. En dan de geuren, deze mogen zeker niet ontbreken. Een strak uitziend bedrijfskantoor wordt prettiger ervaren met een lavendel- in plaats van een transpiratiegeur. Geurtechnologie wordt steeds vaker toegepast en biedt ook zeker een meerwaarde voor mens en interieur.

Beleving met interieurs

Kortom, het gaat over de gehele beleving in de ruimte. Ieder mens is anders en heeft zijn of haar eigen voorkeuren voor meubels en kleuren en dat maakt de wereld van het interieur design zo interessant. Van paleizen en concertgebouwen tot winkelinrichtingen en woonkamers, interieur design is overal.