juli 20, 2024

AT MY HOME – UW WOONBLOG

Inspiratie voor salontafels

inspiratie salontafels

inspiratie salontafels

Een salontafel is zo’n item dat nog wel eens lastig te kiezen is. Niet alleen omdat het een praktisch item is dat je waarschijnlijk dagelijks gaat gebruiken, maar ook omdat er ontelbaar veel soorten zijn in allerlei stijlen, kleuren, vormen, materialen en maten. Hoe kies je dan de perfecte uit? Door eerst te kijken in welke woonstijl jouw interieur valt. Wij helpen je een handje met inspiratie voor salontafels!

Landelijk wonen

Is je huis landelijk ingericht met veel warme aardetinten en gebruik van natuurlijke materialen? Ga dan voor een mooie houten salontafel. Kies er één met een vissengraat blad voor een moderne touch of ga juist voor een robuuste eikenhouten tafel. Dit kan een investering zijn, maar je doet er gegarandeerd jaren mee.

salontafel kopen
Hoe kies ik de perfecte salontafel?

Minimalistisch wonen

Ben je niet zo landelijk aangelegd en ga je liever voor wit, strak en clean? Dan is een marmeren salontafel echt wat voor jou. Kies er één met een subtiel ijzeren onderstel of ga voor een subtiele gouden touch om net wat meer luxe aan je interieur toe te voegen. Marmeren salontafels zijn er natuurlijk in meerdere kleuren, ben je echt minimalistisch dan ga je voor een witte, wil je juist een kleurrijke touch aan je interieur geven ga dan voor zeegroen marmer. Luxe, tijdloos en minimalistisch.

Industrieel wonen

Is jouw huis industrieel ingericht met veel stoere touches van beton, ijzer en gebruik van natuurlijke materialen? Dan is een combi hiervan ook helemaal geschikt als inspiratie voor je salontafel. Ga bijvoorbeeld voor een tafel met een robuust onderstel van beton of ijzer en een houten blad. Ga vooral voor een niet te klein exemplaar, een salontafel mag best groot zijn en als eyecatcher gebruikt worden. Dat is daarnaast ook nog eens super praktisch wanneer je een wat groter gezin hebt óf bezoek krijgt.