juni 18, 2024

AT MY HOME – UW WOONBLOG

Gietvloer in trendkleuren

Gietvloeren in trendkleuren

Gietvloeren in trendkleuren

Wil je een uniek en eigen interieur? Denk dan eens aan een vloer op maat. Een gietvloer kun je laten maken in diverse kleuren. Reken maar dat zo’n gekleurde vloer in jouw favoriete tint voor uniek interieurdesign zorgt! Een gietvloer in een niet zo standaard kleur is vernieuwend, heeft een moderne uitstraling en bovenal: het maakt je interieur direct persoonlijker. In dit artikel lees je alles over gietvloeren in trendkleuren.

 

Woontrends en kleuren

Woontrends wisselen elkaar gelukkig iets minder snel af dan kledingtrends. Dat is fijn, want hoewel het heel leuk is ieder seizoen een andere kleur trui te kopen, is ieder seizoen wisselen van bank of muurverf een ander verhaal. Laat staan dat je ieder seizoen een nieuwe vloer zou leggen! We zien nu al een aantal jaar dat natuur in het interieur belangrijk is, zowel in kleuren als in materialen. Neutrale en natuurlijke tinten voeren de boventoon. Dit zijn ideale interieurkleuren om een ontspannen, trendy maar toch tijdloze, leefomgeving mee te creëren.

 

Kleurentrends op de vloer

Hoe kun je die kleurentrends nu verwerken in je vloer? Gietvloeren zijn leverbaar in tal van kleuren. Neutrale tinten zoals witten, grijs of zachte bruintinten passen perfect bij de Scandinavische woontrend die nu populair is. En de natuurlijke kleuren of zelfs pastelkleuren die je nu veelvuldig zien in interieurs, kunnen ook prima op de vloer. Een gietvloer in die kleuren geeft je woning een unieke basis en zal je inrichting prachtig uit laten komen. Denk bijvoorbeeld aan een lichte zachtroze tint op de vloer. Het zal je verbazen hoe mooi dit is!

Maar ook felle kleuren en natuurlijk trendkleuren zijn leverbaar. Hiervoor kies je misschien niet zo heel snel in je woning, maar een okergele vloer in een restaurant of een blauwe gietvloer in een receptie kan heel mooi zijn. Gietvloeren worden gegoten. Hierdoor is het zelfs mogelijk effen of gemengde vloeren te laten leggen. ‘Gemengde’ klinkt misschien eng, maar het kan ook heel subtiel! Zo’n kleurverschil of -overloop geeft een spannend effect aan de vloer en laat deze tot leven komen. Hoe dan ook, een perfecte match met jouw interieur is dus zeker niet ondenkbaar.

kleurentrends-op-de-vloer.jpg
Welke kleur kiest u?

Een gietvloer in trendkleuren

Een gietvloer is natuurlijk geen vloer die ‘even voor een paar jaar’ laat leggen. Laminaat kan nog een tijdelijke oplossing zijn, maar gietvloeren zijn eigenlijk te kostbaar. Ze gaan ook jarenlang mee en zijn dus ontzettend duurzaam! Toch is een trendkleur voor een gietvloer geen gek idee. Zo lang dit een niet te overheersende kleur is, zal de vloer jarenlang in trek blijven.