juni 6, 2024

AT MY HOME – UW WOONBLOG

De perfecte eettafel voor jouw woning

eettafel op maat

De eettafel is een meubelstuk dat heel centraal staat in je inrichting en in je leven. Je brengt er immers vrij veel tijd door: ontbijt, lunch, diner, een borrelavond, een kopje koffie. Wil je graag je bestaand eettafel vervangen, of ben je voor het eerst op zoek naar een eettafel? Door het overweldigende aanbod kan het maken van een goede keuze best lastig zijn. Zo kies je de perfecte eettafel voor jouw woning.

 

Eisen aan de eettafel

Misschien sta je er niet direct bij stil, maar stiekem heb je waarschijnlijk al een hoop eisen aan je eettafel. Ten eerste ten aanzien van het uiterlijk: hij moet bij je interieur passen. Je hebt wellicht een voorkeur voor materiaalgebruik, kleur of het soort poten. Ook het formaat is bepalend: hoeveel zitplekken heb je nodig? Heb je de ruimte voor extra zitplaatsen zodat mensen aan kunnen schuiven?

Daarnaast is het ook handig om na te denken over het gebruik van de eettafel. Dat je er aan wilt kunnen eten staat als een logische paal boven water. Maar je kunt zo’n tafel op veel meer manieren gebruiken. Speel je graag spelletjes, organiseer je graag een borrelavondje, heb je kinderen die aan tafel willen kunnen knutselen? Dit soort dingen is van invloed op de grootte en materiaalkeuze voor je perfecte eettafel.

 

Kies je stijl

Nadat je bovenstaande dingen hebt beantwoord, vallen er al keuzes af en kun je makkelijker zoeken. Afhankelijk van je smaak zijn er verschillende soorten eettafels te koop. Een boomstamtafel, eiken houten tafel of een tafel van steigerhout hebben een robuust uiterlijk. Ze staan prachtig in een industrieel, landelijk, romantisch of bohémien interieur. Handig, mocht je interieurstijl veranderen dan kan de tafel gewoon blijven! Een afgewerkt tafelblad is strakker en heeft minder uitstraling. Je kunt deze wel goed schoonhouden en in een minimalistisch interieur komt zo’n eettafel goed tot zijn recht.

Naast het tafelblad zul je ook na moeten denken over het frame. Hierin zijn misschien nog wel meer mogelijkheden dan in tafelbladen! Stoere, dikke poten of een minimalistisch stalen onderstel? Een X-frame of toch liever een U? Van hout, in een kleurtje of zwart staal? De mogelijkheden zijn bijna eindeloos!

industriële tafel
Welke stijl eettafel kiest u?

Een eettafel op maat

Kom je er echt niet uit, denk dan eens aan een eettafel op maat. Zeker houten tafels zoals een industriële eettafel zijn gemakkelijk op maat te bestellen. Je weet dan zeker dat jouw nieuwe meubelstuk de perfecte afmeting, kleur en vorm heeft. Van zo’n eettafel zul je dan ook jarenlang plezier hebben!