juli 20, 2024

AT MY HOME – UW WOONBLOG

5 tips voor een industrieel interieur

tips industrieel interieur

tips industrieel interieur

De industriële woonstijl, kenmerkend door ruwe materialen, is al jaren razend populair. Volkomen begrijpelijk, want met deze woonstijl combineer je moderne strakheid met sfeer. Een industrieel interieur wordt gekenmerkt door industriële ramen met staal, blootgestelde leidingen, houten elementen en bakstenen muren. Wist je dat je niet persé een oude woning hoeft te hebben voor een industriële woonstijl? Elke ruimte ken je industrieel inrichten, onder andere door onderstaande 5 tips toe te passen.

#1. Industriële details

Voor een industriële inrichting zijn details met een industrieel uiterlijk essentieel. Oude woningen hebben vaak van zichzelf al mooie details die passen bij deze woonstijl. Maar heeft je woning dit niet? Dan kan je dit natuurlijk altijd nabootsen. Zo is het mogelijk om een ruwe bakstenen muur na te bootsen met bakstenen strip. Ook kan je ervoor zorgen dat een muur een betonnen uitstraling heeft door te kiezen voor betonlook behang of te verven.

#2. Industriële meubels

Een industrieel interieur is natuurlijk niet compleet zonder industriële meubels. Meubels die perfect passen bij deze woonstijl bestaan vaak uit staal, onbewerkt hout, beton en leer. Door deze stoere materialen hebben de meubels een industrieel uiterlijk. Door de populariteit van industrieel wonen zijn er ontzettend veel winkels en merken, waardoor er voor elke kamer wel geschikte industriële meubels te vinden zijn.

#3. Zorg voor een industriële basis

Om een industrieel interieur in huis te creëren is het ontzettend belangrijk dat de basis goed is. Deze basis wordt gevormd door de muren, de vloer en het plafond. Vaak wordt er gekozen voor een betonnen of houten vloer. De rest van de basis is vaak neutraal met daarin één enkele muur dat dé eyecatcher is. Meestal is dit een bakstenen of betonnen muur.

interieur industrieel inrichten
Inrichting voor een industrieel interieur

#4. Neutrale kleuren

Zoals we in bovenstaande tip al hebben aangegeven wordt er vaak gekozen voor natuurlijke en neutrale kleuren bij een industriële inrichting. Het gebruik van neutrale en natuurlijke kleuren is voor een industrieel interieur ontzettend belangrijk. Denk bijvoorbeeld aan grijs, wit, zwart, licht beige of groen. 

#5. Accessoires met industrieel design 

Naast bovenstaande tips is het belangrijk om je interieur af te maken met industriële accessoires. Denk bijvoorbeeld aan een spiegel, lampen of bijzettafels met industrieel design. Dit soort accessoires zijn misschien maar klein in vergelijking met de robuuste meubels, maar dit maakt toch echt hét verschil!