juli 20, 2024

AT MY HOME – UW WOONBLOG

schuifdeurkast

schuifdeurkast

schuifdeurkast

Waarom een schuifdeurkast?

Een schuifdeurkast heeft veel voordelen en de laatste tijd kiezen steeds meer mensen voor dit type kast.
Schuifdeurkasten gaat open en dicht door middel van wieltjes die over rails heen schuiven. Als de schuifdeurkast goed waterpas is geplaatst, zullen de deuren zeer gemakkelijk open en dicht gaan. Verder is deze kast makkelijk te plaatsen, het enige wat het meeste werk zal zijn is, de rail plaatsen die tegen het plafond gezet moet worden.
Mocht je nog twijfelen over het plaatsen, dan zijn er tal montage filmpjes online te vinden. Op deze manier zal het plaatsen van de schuifdeurkast kinderspel zijn.

Voordelen van een schuifdeurkast.

Er zitten behoorlijk wat voordelen aan het aanschaffen van een schuifdeurkast. Als je niet veel bergruimte hebt in huis, is een schuifdeurkast een uitkomst. Vaak zit er genoeg bergruimte in. Erg handig voor in de slaapkamer om je hele garderobe in op te bergen.
En omdat je de deuren openschuift, neemt dit minder ruimte in beslag dan een standaard kast met normale deuren. Het bespaart een hoop ruimte, vooral als je klein woont. Zeker voor studenten die klein wonen is een schuifdeurkast een aanrader.
Je kan je schuifdeurkast zelf ontwerpen als je dat wilt. Het mooie hieraan is, dat je echt een unieke kast in huis hebt. En het fijne is dat er veel keuze is om een kast samen te stellen en in iedere maat te verkrijgen.

schuifdeurkast
Openslaande deuren zijn mooi, maar een stuk minder efficiënt dan een schuifdeurkast.

Waar kun je een schuifdeurkast plaatsen?

Omdat een schuifdeurkast zelf samen te stellen is, past de kast zeker in verschillende vertrekken. Zo past de kast precies bij je interieur.
Een schuin dak is ook geen probleem voor het plaatsen van een schuifdeurkast. Je plaats de kast er gewoon onder! En zo bespaar je een hoop ruimte wat anders nooit gebruikt zal worden. Met een simpele aanpassing wordt van loze ruimte een kast gemaakt. Heel handig als je niet zo’n groot huis hebt.

Welk materiaal wordt gebruikt?

De meeste schuifdeurkasten worden gemaakt van MDF platen. Na het plaatsen van de schuifdeurkast kun je je kast helemaal eigen maken. Plakfolie op je kast plakken is ook een mogelijkheid. Aangezien er veel keuze is in plakfolie kun je je kast uniek maken. Plakfolie kun je eventueel ook vervangen voor behang. Hetzelfde geldt voor plakfolie, in behang is ook veel keus. Ook kun je je kast gaan verven met krijtverf of andere verf. Of heb je liever kant en klare deurpanelen? Kortom, de mogelijkheden zijn eindeloos.