april 9, 2024

AT MY HOME – UW WOONBLOG

Zonder zorgen op vakantie met deze huisbeveiliging

huis

Een mooi ingerichte woning, is een plek waar je graag wilt thuiskomen na een lange dag werken. Wanneer we echter vakantie hebben, kiezen veel Nederlanders ervoor om ergens anders hun vrije tijd door te brengen. Dit kan bijvoorbeeld op een camping of vakantiepark in eigen land zijn, maar ook een hotel of vakantiehuisje in het buitenland. Welke vakantiebestemming je ook hebt. Het is belangrijk om je woning veilig achter te laten als je op vakantie gaat. Zonder zorgen op vakantie gaan is mogelijk met deze huisbeveiliging tips van de slotenmaker Leeuwarden.

Huis goed beveiligd achterlaten in vakantieperiode

Jezelf geen zorgen hoeven maken over de beveiliging van je woning terwijl je op vakantie bent, begint met zeker weten dat alles veilig is achtergelaten. De slotenmaker Leeuwarden deelt daarom een handige checklist met dingen die zeker in orde moeten zijn voordat je van huis weggaat. Controleer als eerste alle deuren en ramen of deze goed zijn afgesloten. Ook de sloten van schuren en garages moeten gecontroleerd worden. Met de huisbeveiliging moeten we niet alleen aan het beveiligen tegen inbraken denken. De checklist bestaat daarom onder andere ook uit het dichtdraaien van gaskranen en het loskoppelen van apparaten die veel elektriciteit gebruiken voordat je langere tijd op vakantie gaat.

huis
Wil je goed voorbereid op vakantie gaan? Zorg dat er goed hang – en sluitwerk op je deuren zit.

Extra beveiligingsmaatregelen voor vakantiegangers

Weet je zeker dat de woning veilig is achtergelaten wanneer je de deur achter je dichttrekt om op vakantie te gaan? Dan zijn er nog extra beveiligingsmaatregelen die vakantiegangers kunnen treffen. Het gebruik van een tijdschakelaar om de indruk te wekken dat er toch iemand in de woning aanwezig is of aan de buurman vragen of hij de post regelmatig van de deurmat wil halen zijn hier twee voorbeelden van. Als laatste moeten we ook iedere vakantieganger erop wijzen dat het niet slim is om je vakantiekiekjes op social media te zetten voordat je weer thuis bent teruggekeerd.

Bron: http://slotenmakersleeuwarden.nl