juli 19, 2024

AT MY HOME – UW WOONBLOG

Bureaustoelen

Bureaustoelen

Bureaustoelen

Aandachtspunten voor de perfecte bureaustoel?

De perfecte bureaustoel is voor iedereen verschillend. Afhankelijk van waarvoor hij dient en wat je zelf mooi vindt dien je een keuze te maken. Wat je zeker nooit mag doen is zoeken naar de goedkoopste stoel. Meestal gebruik je een bureaustoel enkele uren na elkaar voor het werk of voor te gamen. Dan kan je maar beter comfortabel zitten. Een slechte bureaustoel die een slechte houding geeft kan na verloop van tijd leiden tot rugklachten. Wil je bureaustoelen kopen? Dan moet je met veel verschillende dingen rekening houden.

De zitting

De zitting is het belangrijkste waar je moet op letten bij een bureaustoel. Deze dient apart verstelbaar te zijn van de rugleuning zodat je de zitting kan kantelen en de zitdiepte kan aanpassen voor een goede ergonomische houding. Als je tegen de rugleuning zit mag je knieholte de zitting niet raken. Eén van de nieuwste ontwikkelingen is het schommelmechanisme. Hiermee wordt de hellingshoek van de zitting aangepast aan je gewicht. Ook kan je de weerstand ervan regelen bij sommige modellen.

De rugleuning

De rugleuning is het tweede belangrijke onderdeel. Het aandachtspunt voor een goede rugleuning is dat deze een S-vorm of lendenensteun heeft zodat deze de vorm van je ruggengraat volgt. Dit kan ook door een opblaasbaar gedeelte zijn in sommige stoelen. Voor je eigen gebruiksgemak kan je kiezen voor een lage of hoge rugleuning al dan niet met een hoofdsteun. Zorg er zeker ook voor dat de ze in hoogte verstelbaar is.

Bureaustoelen
Ga je op zoek naar de beste bureaustoelen. Bedenk dat altijd dat dit erg persoon afhankelijk is.

Hoogte

Ergonomische bureaustoelen moeten ook in hoogte versteld kunnen worden. Aangezien het grootste deel van de bureaus niet in hoogte verstelbaar zijn is dit onmisbaar om een goede houding te verzekeren. Ook is het altijd handig als je hem kan verstellen zodat hij onder je bureau past.

Armleuningen

Armleuningen zijn onmisbaar bij een goede bureaustoel die vaak gebruikt wordt. Als je kan, kies er dan een met verstelbare armsteunen. Op die manier kan je zorgen dat je armen op de juiste hoogte en je ellebogen een hoek van 90 graden hebben.

Materiaal

Je kan verschillende materialen kiezen voor een bureaustoel. Dit gaat van de klassieke houten stoel langs het gestoffeerde model naar het lederen en designmodel. voor intensief gebruik neem je best een stoel gemaakt met een veerkrachtig materiaal. Een model met een zitting uit stof of leder is hier dan aangeraden. Voor de rugleuning heb je verschillende opties. De meeste hebben hetzelfde materiaal als de zitting, maar er is een trendbreuk waar de zitting uit verschillende ronde kussens bestaat of gewoon uit een rekbare stof die zich perfect aan je lichaam aanpast.

Prijs

De prijs is uiteraard afhankelijk van het merk, de materialen en de kwaliteit. Voor een goede bureaustoel mag je al snel rekenen op een budget van 100 euro. Voor de duurste gaat de prijs al snel richting 800 euro. Wees zeker niet krenterig en hou rekening met de tips die hierboven gegeven zijn, want een bureaustoel is uitermate belangrijk voor een goed leven zonder rugklachten als je bureauwerk doet. Ga je dus bureaustoelen kopen, houd dan rekening met al deze punten.