juli 19, 2024

AT MY HOME – UW WOONBLOG

Hoe creëer je privacy in je tuin?

Veel mensen hebben last van het feit dat zij niet genoeg privacy hebben in hun tuin. Dit is erg vervelend, want voor vrijwel iedereen is het fijn om af en toe in de tuin te relaxen. Helemaal in de zomer is dit een groot gemis als je het door privacy redenen niet wilt of kunt doen. Een privacyprobleem kan ook erg frustrerend zijn. Ben je op zoek naar meer privacy? Dan kun je de volgende tips goed gebruiken. Hierdoor kun jij in de toekomst met voldoende privacy gebruik kunt maken van jouw tuin.

Het plaatsen van schuttingen

Om te beginnen kun je ervoor kiezen om schuttingen rondom de tuin te plaatsen. Op deze manier maak je het voor omstanders onmogelijk om je tuin in te kijken. Daarnaast is het voor de buren ook niet zomaar meer mogelijk om je tuin in te kijken als er een schutting tussen zit. Indien je huis dicht bij het huis van de buren staat, is het wel mogelijk vanaf de bovenverdieping, maar de kans dat dit voorkomt is erg klein. Er zijn veel verschillende soorten schuttingen die mogelijk aan jouw eisen voldoen. Kortom, door deze schuttingen scherm je zichtlijnen af. 

privacy tuin

Betonnen schuttingen

Schuttingen zijn beschikbaar in veel verschillende vormen. Een veelvoorkomende vorm van schutting in Nederlandse tuinen zijn betonnen schuttingen. Dit zijn vaak mooie strakke schuttingen. Een voordeel van een betonnen schutting is dat ze erg stevig zijn, ze zullen stevig blijven staan bij iedere weersomstandigheid. Daarnaast hebben ze weinig onderhoud nodig, dit is voor veel mensen een fijn voordeel van de betonnen schutting. Enkel is er ook een nadeel aan een betonnen schutting. Het is namelijk zo dat een betonnen schutting erg lastig te verwijderen is, dit komt omdat het zo stevig is. Hierom zal het verwijderen van de schutting een hoop tijd en geweld kosten.

Andere mogelijkheden om meer privacy te creëren in je tuin

Er zijn nog een hoop andere mogelijkheden om meer privacy in je tuin te creëren. Je kunt bijvoorbeeld hoge planten of misschien bomen direct voor de schutting plaatsen. Zo wordt het helemaal lastig om je tuin in te kijken vanaf buitenaf. Ook kun je ruimtes van elkaar afscheiden. Dit kun je gemakkelijk doen als je bijvoorbeeld een jacuzzi in je tuin hebt, je kunt de jacuzzi inbouwen tussen houten planken waardoor je er van buitenaf niet in kunt kijken. Indien je last hebt van buren die vanaf de tweede verdieping van hun woning nog steeds jouw tuin in kunnen kijken kun je ervoor kiezen om een zonnescherm in je tuin te plaatsen. Onder het zonnescherm kijken is onmogelijk. Ook kun je een grote parasol aanschaffen, deze kun je gemakkelijk verplaatsen. Tot slot kun je kiezen voor een overkapping in je tuin. Dit zal ook zorgen voor privacy in je tuin. Hiermee dek je zowel de zijkanten als de bovenkant van je tuin af. Kortom, er zijn een hoop mogelijkheden waarmee je privacy kunt creëren in jouw tuin. Hopelijk kun jij in de toekomst met voor jou voldoende privacy gebruik maken van jouw tuin.