juli 18, 2024

AT MY HOME – UW WOONBLOG

Waarom jij in Amsterdam wilt wonen; lees hier 3 redenen

wonen in amsterdam

wonen in amsterdam

De hoofdstad van Nederland, een bekende stad onder toeristen; Amsterdam. Er wonen zo’n 870.000 mensen in deze stad, en dat is niet voor niets. Deze bruisende stad heeft namelijk veel te bieden. Ben jij van plan om naar de randstad te verhuizen, lees dan snel verder. Hier vind je 3 redenen waarom jij een huis wilt huren in Amsterdam.

1.    The city that never sleeps

Oké, deze uitspraak slaat op New York, en misschien een beetje overdreven in combinatie met Amsterdam, maar toch is Amsterdam de meest bruisende stad van Nederland. Er is altijd wat te doen. Als je wilt kun je elk weekend naar een (food, theater, chocolade, koffie, bier, wijn of dance)festival, concert of cultureel evenement. Een aantal voorbeelden zijn: Amsterdam Dance Event, de Rollende Keukens, de Parade, Amsterdam Light Festival, IDFA. Op de promotiewebsite van Amsterdam, iamsterdam, vind je al deze evenementen terug.

Op zoek naar een huurwoning in Amsterdam

2.    Ontspannen in het bos of het park? Het kan in Amsterdam

Wil je de drukte ontvluchten, dan kan dat in Amsterdam ook zeker! De stad telt meerdere parken, bossen en recreatiegebieden. Ontspan in het Westerpark, het welbekende Vondelpark, het Amsterdamse Bos, het Rembrandtpark, of langs de Sloterplas. In al deze recreatiegebieden kun je heerlijk ontspannen, wandelen, luieren, en in een aantal van deze gebieden kun je ook actieve activiteiten ondernemen zoals suppen en kanoën.

3.    Slenter door de gezellige straatjes en ontdek de industriële kant

De eeuwenoude binnenstad van Amsterdam kenmerkt zich door de grachten en de karakteristieke herenhuizen. De bekende winkelstraat van Amsterdam is de Kalverstraat, maar wist je dat net achter de Kalverstraat De 9 Straatjes zijn gelegen? In dit gebied vind je leuke, creatieve, unieke winkeltjes; van luxe kledingboetieks, tot gezellige restaurantjes, tot mooie woonwinkeltjes, tot kunstgalerijen, tot leuke vintage winkels. Wil je de industriële kant van Amsterdam ontdekken, ga dan met de pont naar Amsterdam-Noord. Hier vind je het NDSM terrein; een industrieel terrein met een hele eigen, unieke sfeer en leuke horecagelegenheden.

Ben jij overtuigd en op zoek naar een huurwoning in Amsterdam?