juni 6, 2024

AT MY HOME – UW WOONBLOG

Maak je huis kalkvrij!

amysoft.nl

amysoft.nl

Niets is vervelender dan een badkamer vol met kalkaanslag of veel kalk in het water in bijvoorbeeld de keuken. Apparatuur wordt er namelijk niet mooier van en het is vaak ook lastig om de kalk te verwijderen als het er eenmaal zit. Een oplossing hiervoor is water ontharden, hierdoor zit er minder kalk in het water waardoor je automatisch ook minder last hebt van kalkaanslag. Het hoeft gelukkig niet moeilijk te zijn en kan met een paar stappen gerealiseerd worden. Zorg dat je jouw nieuwe badkamer bijvoorbeeld netjes weet te houden en zorg dat het water onthard is, zodat je geen last krijgt van kalkaanslag.

Houd het goed bij

Het is belangrijk om te zorgen dat je kalkaanslag voorkomt. Dit kan je doen door regelmatig een grondige schoonmaak te houden om te zorgen dat je alle kalkaanslag verwijderd voordat het permanent blijft zitten. Je kan hiervoor verschillende kalkaanslag verwijderaars kopen in de winkel maar je kan ook aan de slag gaan met heet water met schoonmaakazijn. Als je dit mengsel (50% water, 50% schoonmaakazijn) namelijk even laat intrekken en vervolgens hard gaat boenen op bijvoorbeeld de vloer, gaat de kalkaanslag vaak weg. Je kan er ook voor kiezen om een agressief goedje te gebruiken dat kalkaanslag verwijderd, maar dit is vaak ook minder goed voor de tegels, glazen wand of de spiegels.

water ontharden
Hoe maak ik mijn huis kalkvrij?

Voorkomen is beter dan genezen

Uiteraard is het natuurlijk beter om te voorkomen dat je met grof geschut aan de slag moet. Dit kan je doen door te zorgen dat je water onthard wordt, waardoor je minder tot geen kalkaanslag krijgt. Informatie hierover en over goede apparatuur hiervoor kan je vinden op amysoft.nl. Hier vind je nog meer redenen om te zorgen dat je je water onthard maar ook de benodigde apparatuur. Kom je er even niet uit of wil je graag wat advies? Dan kan je altijd contact opnemen met de klantenservice, zij helpen je graag verder.

Voordelen van onthard water

Aan onthard water zitten natuurlijk voordelen, anders was het niet nodig geweest om dit te doen. Zo heb je ten eerste minder last van kalkaanslag. Daarnaast is het beter voor je huid en voor je haar als je doucht met minder kalk in het water of dobbert in een bad met minder kalk dan normaal. Doordat je minder kalkaanslag hebt zal je ook minder geld kwijt zijn aan hardnekkige schoonmaakmiddelen en ook minder tijd met schoonmaken hoeven te besteden aan het wegwerken van de kalkaanslag. Het is dan wel een investering, maar wel een goede voor de toekomst!