juni 20, 2024

AT MY HOME – UW WOONBLOG

De voordelen van een zadelkruk

Zadelkrukken kom je vooral tegen in kapsalons. Ondertussen winnen ze echter nadrukkelijk aan terrein en onderkennen beauty en massagesalons, kantoor en scholen de talloze voordelen van de zadelkruk. De krukken zijn in verschillende kleuren leverbaar en worden standaard zonder rugleuning geleverd. De kruk dankt de naam aan de zadelvormige zitting. Deze kruk is tegenwoordig erg populair vanwege het comfort. Bovendien is de kruk ook aan te raden vanwege de gezondere houding die je aanneemt zodra je erop gaat zitten.

Zelf nog monteren

Je hebt verschillende mogelijkheden als je de kruk bestelt. Zo kun je bijvoorbeeld voor een aanbieder kiezen die de kruk gemonteerd opstuurt, maar je kunt er ook voor kiezen om de kruk zelf te monteren. Beide opties hebben zo hun voordelen. De zadelkruk is eenvoudig schoon te houden, gewoon met een handwarm sopje en een schone doek. Gebruik bij voorkeur geen zwaar reinigingsmiddel. Als je werk verricht waarbij bewegingsvrijheid en mobiliteit van belang zijn, kun je prima een beroep doen op de kruk met zadelvormige zitting. De kruk is zeer geschikt voor langdurig gebruik. Niet voor niets raden fysiotherapeuten en chiropractors de kruk van harte aan, zeker ook voor thuis. De ook nog eens zeer trendy krukken voldoen aan de eisen van de ARBO.

Ergonomisch werken

De zadelkruk maakt ergonomisch werken mogelijk terwijl je ook altijd de juiste werkhoogte hanteert met een zadelkruk. Je bestelt de kruk in een lage, standaard en hoge uitvoeringen. De lage uitvoering is tussen de veertig en zestig centimeter, de standaarduitvoering tussen de 60 en 72 centimeter en de zadelkruk hoog tussen de 70 en 85 centimeter. Met een gasveer breng je de kruk gemakkelijk op hoogte. Op deze manier kun je er altijd zeker van zijn dat je op de juiste hoogte kunt zitten. Zo kun je de juiste lichaamshouding aannemen.

In zithoogte verstelbaar

De zadelkruk is uitgerust met standaard gasveer en de zithoogte is verstelbaar. De standaarduitvoering is geschikt voor een werkhoogte van tussen de 90 en 112 centimeter. In de meeste gevallen is zo’n kruk ook voorzien van wieltjes. Ook pedicure-, manicure- en massagepraktijken gebruiken de zadelkruk. Zelfs binnen scholen is deze kruk zeer populair. Steeds meer particulieren en bedrijven beginnen te beseffen hoe belangrijk een comfortabele stoel is waarop je een gezonde houding kunt aannemen.

Ook met rugleuning verkrijgbaar

De kruk is overigens ook met rugleuning te verkrijgen en in uitvoeringen met luxere zadelkrukken en met voetring. Je kunt de kruk in principe zo luxe maken als je zelf wilt. Het vinden en bestellen van nieuwe onderdelen is bijzonder eenvoudig. Bovendien kun je de kruk ook in veel verschillende kleuren krijgen. Zo kan een zadelkruk in het wit bijvoorbeeld erg luxe ogen. Dankzij de tientallen mogelijkheden heb je meer dan voldoende keuze en zal je altijd wel een geschikte kruk vinden. Ben je benieuwd naar hoe deze kruk is? Dan kun je de zadelkruk uitproberen in een van de winkels die de krukken verkopen. Je krijgt op deze manier een goed beeld van hoe fijn de kruk zit. Kijk voor een ruim aanbod zadelkrukken bijvoorbeeld eens op Betaalbaarshoppen.nl.