juli 18, 2024

AT MY HOME – UW WOONBLOG

1. Waar moet je aan denken bij een badkamerrenovatie?

Veel woningbezitters kiezen er eens in de zoveel jaar voor, om de indeling van hun woning aan te passen. Zo worden de bank en fauteuil vervangen voor een vlotter of moderner model, wordt de keuken aangepast, of kiest men voor een complete badkamerrenovatie. Bij een renovatie van de badkamer zijn er verschillende aspecten om rekening mee te houden. Denk bijvoorbeeld aan het huidige netwerk van leidingen die door de badkamer lopen. Of wat te denken van de afvoer die door de badkamer loopt? Bij de herinrichting van de badkamer is het handig om nieuwe badkamerelementen zo goed mogelijk op de bestaande leidingen en afvoer aan te sluiten.

Voor het schrijven van dit artikel spraken we met een specialist in een badkamer verbouwen in Leiden. Deze specialist kon ons meer vertellen over de mogelijkheden die je hebt bij een herindeling van de badkamer.

Een plan maken voor een nieuwe badkamer

Volgens de ze specialist is het bij een badkamerrenovatie van groot belang, dat je vooraf een plan opstelt. Waar moet het nieuwe toilet komen? Hoe wil je de douche in de nieuwe badkamer plaatsen? Kies je voor een los bad, of combineer je het bad en de douche met elkaar? Enzovoorts. Op basis van deze plannen kan een loodgieter een inschatting maken van de haalbaarheid. Mocht een plan niet volledig uitvoerbaar zijn, dan kan de loodgieter meedenken over passende alternatieven.

Kies voor een specifieke stijl in de badkamer

Om te voorkomen dat de badkamer een rommelige uitstraling krijgt, is het raadzaam om voor een specifieke stijl te kiezen. Denk bijvoorbeeld aan een moderne badkamer, een landelijk ingerichte badkamer, enzovoorts. Aan welke stijl denk jij momenteel voor je nieuwe badkamer? In een moderne badkamer is het leuk om grote, vaak wat donkerdere wand- en vloertegels te gebruiken. Door de tegels te combineren met heldere ledverlichting krijgt je badkamer een luxueuze uitstraling.