april 25, 2024

AT MY HOME – UW WOONBLOG

Tips voor een goede renovatie van jouw badkamer

badkamer opknappen.jpg

badkamer opknappen.jpg

Een scheutje douchefris. Een prachtige bruisbal. Muziekje op de achtergrond. De badkamer is allang niet meer alleen functioneel. Het is vooral een plek om even heerlijk te ontspannen en te ontsnappen aan de drukte van alledag. Ben je toe aan een frisse make over en wil je van deze ruimte het ultieme terugtrekplekje maken? In deze blog van At My Home geven wij je een vijftal tips!

1. Kies een goed ventilatiesysteem

Het zal geen verrassing zijn: de badkamer is de meest vochtige kamer van het huis. Zorg ervoor dat schimmels en andere ziekteverwekkers geen kans krijgen. Kies om die reden voor een goed werkend ventilatiesysteem. Denk aan buisventilatoren, een plafond- en muurventilator of een ventilator in een afvoerbuis. Welke variant het beste bij je past is afhankelijk van de ruimte. Schakel hiervoor de hulp van specialisten, zoals: Spirototaal, in.

2. Ga voor keurmerken, certificaten en garantie

Keurmerken en certificaten geven aan dat producten aan bepaalde eisen voldoen. Bij de aanschaf weet je dus zeker dat je goed materiaal in handen hebt. Let wel: kies alleen voor keurmerken en certificaten die je ook echt vertrouwd. Ontvang je daarnaast ook een lange garantie op het product? Dan weet je dat de fabrikant ervan overtuigd is dat deze aan hun hoge verwachtingen voldoet. Geeft wel zo’n zeker gevoel.

Badkamer renoveren
Wil jij jouw badkamer omtoveren?

3. Maak de ruimte waterdicht

Zoals hierboven al gesteld is, is de badkamer een vochtige ruimte. Het volstaat dus niet om alleen de douche en het bad waterdicht te maken. Ook door een scheurtje in een tegel of voeg kan namelijk water weglekken. Om dit te voorkomen kun je een waterdichte laag onder de tegels aanbrengen. Denk bijvoorbeeld aan een zelfklevend membraan. Zo houd je het risico op waterschade minimaal.

4. Zorg voor eenvoudig onderhoud

Niets is zo vervelend als uren in de badkamer moeten staan voor de grote schoonmaak. In veel gevallen gebeurt het dan halfslachtig. Met alle gevolgen van dien. Denk aan schimmels, verstoppingen en andere zaken. Kies daarom altijd voor materialen die makkelijk schoon te houden én te maken zijn.

5. Installeer een goede douchegoot

Een gemiddeld huishouden verbruikt zo’n 480 liter water per dag. Dat is best veel! Om die reden moet een douchegoot over voldoende afvoercapaciteit beschikken. Ook moet het materiaal minstens 10 tot 15 jaar mee kunnen. Dit is namelijk het tijdsbestek waarin een volgende renovatie zich meestal aandient. Om te voorkomen dat de douchegoot eerder aan vervanging toe is, kies je voor een betrouwbaar merk met bewezen, hoge kwaliteit.