april 8, 2024

AT MY HOME – UW WOONBLOG

Zetwerk op maat kent grote voordelen.

afwerking dak

afwerking dak

Wanneer u een nieuw dak wilt op uw pand of woning moet u natuurlijk een materiaal keuze maken. Gaat u dan hetzelfde materiaal kiezen dat momenteel op uw dak ligt? Of waar u het meest bekend mee bent? Kijk eens verder. Er is tegenwoordig veel vraag naar zetwerk op maat. Deze techniek kent grote voordelen en u heeft hiermee ruime keuze in verschillende aspecten.

 

Wat houdt zetwerk op maat in?

Zetwerk is een gezet profiel gemaakt van staalplaat of plastisol. Deze kunnen geheel naar wens worden gevormd zodat deze exact op uw dak passen. Het voordeel van zetwerk op maat is dat u zelf de vorm, dikte en het materiaal kan bepalen. Daarnaast kunt u nog de afwerking en afmeting bepalen. Bij enkele materialen kunt u ook de kleur van de platen bepalen. Ook zou u zetwerk op maat kunnen doorvoeren in uw interieur, bijvoorbeeld bij wanden of kozijnen, om een geheel te creëren in uw pand.

nieuw dak
Is uw woning toe aan een nieuw dak?

Toepassing van zinken zetwerk.

Zink zetwerk is de 4e meest gekozen metaalsoort in de wereld. Zink is vooral bekend van dakgoten. Maar het materiaal kan ook voor andere aspecten gebruikt worden zoals gevelbekleding of afdekkappen. Zink heeft een langere levensduur dan soortgelijke materialen en is goed beschermd tegen roest. Dit materiaal kan makkelijk in vele vormen gemaakt worden. Zink heeft bijna geen onderhoud nodig. Dit is ook een van de redenen dat mensen voor dit materiaal kiezen.

 

Het verschil tussen zink op maat en aluminium op maat.

Zink op maat en Aluminium op maat zijn twee materialen die vaak worden gebruikt en ook veel gemeen hebben. Beide materialen zijn licht van gewicht, hebben een lange levensduur en hebben weinig onderhoud nodig. Toch zit er wel verschil tussen deze twee materialen. De kans is aanwezig dat bij zink corrosie ontstaat na verloop van tijd. Aluminium op maat is corrosiebestendig. Corrosie kan een materiaal erg aantasten, hierbij komen veiligheidsrisico’s en hoge kosten kijken.

 

Heeft u nog vragen of twijfels?

Een nieuw dak plaatst u meestal niet vaker dan een of twee keer in uw leven. Het is daarom begrijpelijk dat u niet weet waar u moet beginnen gezien u de kennis van materialen mist. Heeft u nog vragen of twijfels? Dan adviseren wij om naar een dakgroothandel te gaan. Hier kan een vakman met u kijken naar uw pand en uw wensen. Hierna zullen zij een materiaal aan u adviseren. Ook kunnen zij u voorzien van juiste informatie voor eventuele vragen die u nog heeft.