juni 6, 2024

AT MY HOME – UW WOONBLOG

Welk type stofzuiger is voor mij de beste keuze?

goede stofzuiger

goede stofzuiger

Stofzuigen… Het is een vervelend klusje, maar moet toch gedaan worden. Om het je wat makkelijker te maken, heb je een goede stofzuiger nodig. Je wilt zo snel en zo goed mogelijk alle kruimels en stof in je huis opzuigen. Welk type stofzuiger kun je daar nu het beste voor gebruiken? Je leest er alles over in deze blog!

Sledestofzuigers met zak

De traditionele slofzuiger, staat ook wel bekend onder de naam sledestofzuiger. Deze stofzuiger bestaat uit een motor en een stofreservoir, waar de slang en zuigmond aan zijn verbonden. Deze stofzuigers zijn er met of zonder zak. In stofzuigers met stofzuigerzak kan meer stof of ander vuil worden opgeslagen. Bovendien is de stofzuigerzak een extra filter, waardoor er minder stof uit wordt gestoten. Dit maakt dit type stofzuiger geschikt voor mensen met een allergie. Wel moet je de zakken regelmatig vervangen – wat je weer geld kost. 

Sledestofzuigers zonder zak

Een sledestofzuiger zonder zak is in principe hetzelfde als een sledestofzuiger met zak. Ook deze bestaat uit een motor, stofreservoir, slang en zuigmond. Het voordeel van dit type stofzuiger is dat je niet steeds de zakken hoeft te vervangen. Naast het feit dat het je moeite bespaart, scheelt het je ook nog eens een hoop geld. De stofzuigerzakken kosten namelijk al gauw 1,50 à 2 euro per stuk. Heb je nu een huismijtallergie, bijvoorbeeld, is deze soort stofzuiger weer minder geschikt.

stofzuiger
Een nieuwe stofzuiger kiezen

Steelstofzuigers

Vind je de draad van een stofzuiger ook altijd zo vervelend? In dat geval zijn steelstofzuigers een goede optie. Steelstofzuigers zijn namelijk volledig draadloos, waardoor je zoveel bewegingsvrijheid hebt als je maar wilt. De meeste steelstofzuigers zijn vooral bedoeld voor kleine ruimtes of om even snel iets op te zuigen. Echter zijn er ook steelstofzuigers die gelden als een volwaardige stofzuiger. Deze hebben een goede zuigkracht en de accu kan erg lang mee. Op BesteKoopwijzer.nl vind je een top 5 beste steelstofzuigers van dit moment!

Robotstofzuigers 

Heb je nu zo’n grote hekel aan stofzuigen dat je het het liefst nooit meer wilt doen? Ga dan voor een robotstofzuiger, een zuigapparaatje dat automatisch je hele vloer afgaat. De kwaliteit van de verschillende robotstofzuigers loopt erg uiteen. Bovendien zijn deze niet allemaal voor dezelfde doeleinden geschikt. De kans dat je helemaal nooit meer hoeft te stofzuigen, is klein, aangezien een robotstofzuiger voorlopig nog geen ‘gewone’ stofzuiger kan vervangen. De robotstofzuiger kan namelijk niet je trap of plinten schoon zuigen. Maar wie weet kan dit in de toekomst wel.