juli 19, 2024

AT MY HOME – UW WOONBLOG

Bespaar ruimte en kosten met een perscontainer

perscontainer

perscontainer

Wil jij een perscontainer huren? Het is raadzaam om alvorens je een perscontainer koopt grondig research te doen naar de voor- en nadelen en ook hoe je ruimt een kosten kunt besparen nadat je zo’n container hebt aangeschaft. In dit artikel meer informatie over de perscontainer en hoe je ruimte en dus kosten kunt besparen.  

Ondergrondse perscontainer

Het verschil met andere (semi)ondergrondse containers is dat het afval niet alleen wordt opgeslagen in ondergrondse perscontainers, maar ook wordt samengeperst. Daarom kan dit soort containers gemakkelijker een grote hoeveelheid afval opnemen. Door afval samen te persen ontstaat er een zogenaamde “verdichting”. Hierdoor neemt afval veel minder ruimte in beslag. Daarom hebben ondergrondse verdichte containers een grotere capaciteit dan niet-verdichte (semi-)ondergrondse containers. De opvangcapaciteit van de ondergrondse perscontainer is maar liefst 10 keer groter!

Hygiëne en ruimte

Naast dat de perscontainers bijna niet opvallen, kan het ook veel ruimte besparen. Omdat het bijna volledig ondergronds is geplaatst, kan je de ruimte voor andere dingen gebruiken. Daarnaast moet worden opgemerkt dat de ondergrondse plaatsing ook zorgt voor een lagere temperatuur in de container. De gemiddelde temperatuur is hier 10 tot 15 graden. Dit betekent dat afval langzamer bederft, wat betekent dat de geur zich ook langzamer verspreid. In combinatie met het feit dat de container volledig gesloten is, zorgt dit ervoor dat de container minder aantrekkelijk is voor ongedierte. Dit alles maakt de perscontainer hygiënischer dan andere containers.

recycling
Waarom kiezen voor een perscontainer?

Minder transport

Door de grote capaciteit van de containers zijn er minder ritten van vuilniswagens nodig om al het afval op te halen. Dit bespaart transportkosten en de uitstoot van kooldioxide. Omdat er pas een melding komt wanneer de container vol zit worden er dus geen onnodige kilometers gereden om een halfvolle container te legen. Ook zitten de containers hierdoor niet te lang overvol.

Diverse afvalstromen

Ondergrondse perscontainers zijn geschikt voor het deponeren van diverse soorten afval. Afhankelijk van het type afval en het volume ervan, kunt je een ondergrondse perscontainer kiezen die aan je specifieke behoeften voldoet. Meer informatie over een perscontainer vind je op Afvalperscontainer.nl. Informeer gerust naar de mogelijkheden